Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
11:48:14

Χαλκίδα

Μηνυτήρια αναφορά Βγενόπουλου κατά Θάνου

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος. Η μηνυτήρια αναφορά - την οποία επέλεξε να μη δώσει στη δημοσιότητα - αφορά στα αδικήματα της εμπορίας - επιρροής, απόπειρα εκβίασης, παράβασης καθήκοντος.

Ο επιχειρηματίας εμπλέκει εκτός της Προέδρου του Αρείου Πάγου, επιχειρηματία φίλης της και συγγενικά της πρόσωπα. Η καταγγελία δε αφορά στις δικαστικές διαδικασίες που σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο δύο εκ των συνεργατών. Βγενοπούλου και πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, όσο και με την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη. Πρόσθεσε δε ότι, του ζητήθηκε ν΄ακολουθήσει τη διαδικασία του «βιβλίου», δηλ. να τοποθετήσει χαρτονομίσματα εντός βιβλίου και να το παραδώσει και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση του ζητήθηκε «βιβλιοθήκη», δηλ. ένας μεγάλος αριθμός «βιβλίων».
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τη Δικαιοσύνη. Απευθύνθηκε όμως δημόσια προς τον Πρωθυπουργό, καλώντας τον «να συνεχίσει τη σωστή μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής χωρίς όμως να στηρίζει τους αξιωματούχους εκείνους που βρίσκονται ήδη υπό διερεύνηση για την τέλεση σοβαρών αξιόποινων πράξεων, ώστε να μην παρεξηγούνται ή/και ακυρώνονται οι προθέσεις του».

Από την πλευρά της Χαλκιδέας Προέδρου του Αρείου Πάγου, δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση. Από κύκλους προσκείμενους στην Βασιλική Θάνου, διέρρευσε η θέση ότι «όλα είναι ανυπόστατα, ψευδέστατα και συκοφαντικά» και ότι «περιμένει να ενημερωθεί και τότε θα αντιδράσει».Αναμένεται η αναλυτική ανακοίνωση – δήλωσή της. Ενώ, οι περαιτέρω ενέργειες της θα καθοριστούν από το περιεχόμενο της μήνυσης του επιχειρηματία, την οποία αναμένεται να πάρει στα χέρια της.

Στην πραγματικότητα, η Χαλκιδέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου θεωρεί ότι πρόκειται για μέρος μιας γενικευμένης επίθεσης που δέχεται. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από ένα μήνα περίπου, με ανακοίνωση της είχε αναφερθεί στις «βολές που δέχεται από ορισμένα πρόσωπα, τα οποία παραπληροφορούν τους ΄Ελληνες πολίτες, προσπαθώντας να κλονίσουν την εμπιστοσύνη τους προς τον θεσµό και προς το πρόσωπό µου, επειδή, προφανώς, ενοχλούνται, µε την ευσυνείδητη άσκηση των καθηκόντων µου».