Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Γκόγκου εξελέγη στη νέα ΠΕ της ΝΔ

Με τη διαδικασία εκλογής της νέας Πολιτικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε το 10ο Συνέδριο της ΝΔ. Σημείο τριβής αποτέλεσε ο αριθμός των μελών της Πολιτικής Επιτροπής. Η πρόταση της ηγεσίας προέβλεπε Πολιτική Επιτροπή με 200 άτομα, τελικά επικράτησε συμβιβασμός η νέα Πολιτική Επιτροπή να έχει 300 άτομα, 150 ex oficcio και 150 εκλεγμένα από το Συνέδριο.

[ Με την εκλογική διαδικασία να έχει, όπως συνηθίζεται, πολιτική καμαρίλα, κομματικό παρασκήνιο, γραμμές παραγοντικών μηχανισμών και καταμετρήσεις κλειστών δωματίων. 70 σύνεδροι με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της ΝΔ και χρησιμοποιώντας λόγια – συνθήματά του, ζήτησαν ανοικτή καταμέτρηση, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αξιοπιστίας. Με τις ψήφους να καταμετρούνται (φέρνοντας και πάλι στην επικαιρότητα τη φράση του Στάλιν «σημασία δεν έχει ποιοι και τι ψηφίζουν, αλλά ποιοι μετράνε τις ψήφους») από τον Θανάση Νέζη –ανηψιό του δικού μας «στρατηγού» Θοδωρή- και άλλους δύο συνεργάτες του Προέδρου. ]

Οι υποψήφιοι για τις 150 αιρετές θέσεις ήταν 238.
Από την Εύβοια υποψήφιοι ήταν οι Τζοβάνα Γκόγκου, Βασίλης Δεμερτζής, Ζαχαρούλα Κεχρή και Νίκος Φατούσης.

Μοναδική που κατάφερε την εκλογή της στη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ είναι η Τζοβάνα Γκόγκου. Με 103 ψήφους κατετάγη 162η, όμως εξελέγη λόγω της ποσόστωσης των γυναικών.

Μια ψήφο από την εκλογή της βρέθηκε η Ζαχαρούλα Κεχρή. Με 85 ψήφους πλασαρίστηκε 189, μα ήταν η πρώτη γυναίκα που έμεινε έξω από το γκρουπ της ποσόστωσης. (Με μια ακόμη ψήφο, θα έφθανε τις δύο γυναίκες των 86 ψήφων και με κλήρωση, οι δύο από τις τρεις θα εκλέγονταν.)

Ο Νίκος Φατούσης συγκέντρωσε 86 ψήφους (κατετάγη 188ος) και ο Βασίλης Δεμερτζής 55 ψήφους (κατετάγη 220ος).

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.