Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
11:29:29

Χαλκίδα

Παραίτηση Στουπή

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από το χώρο του ειδικευμένου έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για τα αγροτικά, επιμένουν και η στάση από πλευράς Υπουργείου να μην διαψεύδει και να αρκείται στο «ακόμη δεν προβλέπεται να γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, κατ' ουσίαν το επιβεβαιώνει.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Στουπής έχει υποβάλλει από ημέρες την παραίτησή του και η παραίτησή του έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου.
Ο χρόνος της επίσημης ανακοίνωσης και της οριστικής αποχώρησης του Νίκου Στουπή από το πόστο του, είναι θέμα επικοινωνιακής διαχείρισης (με το διήμερο της απεργίας των δημοσιογράφων να είναι το πλέον κατάλληλο).

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Οι αναφορές για τους λόγους παραίτησης Στουπή, διίστανται.
Οι «αθωότεροι», υποστηρίζουν ότι οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, με τον ίδιο να έχει αποφασίσει να επιστρέψει στις επαγγελματικές του ενασχολήσεις.
Οι «πονηροί», θέλουν Αποστόλου και Στουπή, το τελευταίο διάστημα να βρίσκονται σε διαφορετικές όχθες, κυρίως λόγω των διαφορετικών θέσεών τους σε ζητήματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα. Σημειωτέον ότι η παραίτηση διέρρευσε την επομένη των διαδοχικών συναντήσεων που είχε ο υπουργός με τις ηγεσίες όλων των τραπεζικών ιδρυμάτων και τις συζητήσεις που έγιναν για σειρά θεμάτων όπως πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, κάρτα αγρότη, πληρωμές κοινοτικών ενισχύσεων κ.α.
Οι πλέον «πονηροί» δε, κάνουν λόγο για παραίτηση που του ζητήθηκε και υποχρεώθηκε να υποβάλλει, αφού ο υπουργός αναγκάστηκε –υπό την πίεση ποιών, δεν αναφέρεται- «να κόψει το δεξί του χέρι». Υπενθυμίζοντας ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα ο γεν. γραμματέας είχε αποφασίσει ή του είχε επιβληθεί να μην προχωρά σε δηλώσεις, τηρώντας ένα ιδιότυπο σιωπητήριο.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι, η σχέση των δύο συμπατριωτών μας Στουπή και Αποστόλου μετράει χρόνια, είτε στο πλαίσιο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους (γεωπόνος και δασολόγος στην Αγροτική Τράπεζα, αντίστοιχα) είτε σε πολιτική συσστράτευση (στο ΣΥΡΙΖΑ) είτε στην Αυτοδιοίκηση (με τον πρώτο να 'ναι το νο2 του δεύτερου στον περιφερειακό συνδυασμό «Στερεά σε τροχιά ανάπτυξης»). Σχέση που κορυφώθηκε με την επιλογή Στουπή σε κομβικές θέσεις και κατά τις δύο κυβερνητικές θητείες Αποστόλου στην πλατεία Βάθης (Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κατά την πρώτη θητεία, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κατά τη δεύτερη / τρέχουσα θητεία). Με το επίπεδο της σχέσης τους στο επόμενο διάστημα, να είναι αυτό που θα μαρτυρήσει και τις συνθήκες εξόδου του Νίκου Στουπή.