Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17:36:08

Χαλκίδα

Συναντήσεις με κάποιες υποσχέσεις…

Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα είχε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, για θέματα του Δήμου.

Με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ζητήματα που αφορούν στους εργαζομένους της ΔΕΥΑ Χαλκίδας, τα οποία προκύπτουν κυρίως από την διχογνωμία αποφάσεων των Πολιτικών Δικαστηρίων σχετικά με οικονομικές και άλλες παροχές (αν δηλαδή, λειτουργούν υπό το καθεστώς του Ενιαίου Μισθολογίου του Δημοσίου, όπως ισχυρίζεται το Ελεγκτικό Συνέδριο ή έχουν ισχύ οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπως αποφάσισαν τα Πολιτικά Δικαστήρια), κυριάρχησαν στην συνάντηση με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου.
Ο Δήμαρχος ζήτησε, ενδεχόμενα με νομοθέτημα, να δοθεί λύση και να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου υποσχέθηκε στις αμέσως επόμενες ημέρες να εξετάσει τα θέματα αυτά, διευκρινίζοντας πως πρέπει να λυθούν, ώστε να μην αποτελούν εμπόδιο στην εύρυθμη λειτουργία των ΔΕΥΑ.

Με τον Δ/νοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ

Θέματα σχολικής στέγης και τα παράλληλα έργα του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, συζητήθηκαν στην συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤΥΠ) ΑΕ, Νίκο Παπαδάκη (από όπου και η φωτογραφία).
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολικό συγκρότημα του Βούρκου, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χαλκίδας, στα διδακτήρια των 2ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων και ζήτησε να επισπευσθούν οι εργασίες και να παραδοθούν τα Νηπιαγωγεία Νέας Αρτάκης και Λουκισίων και το 23ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, ενώ έγινε αναφορά στην πορεία των εργασιών ανακατασκευής του διδακτηρίου των 3ου και 6ου Γυμνασίων Χαλκίδας.
Όσον αφορά στα παράλληλα έργα του νέου Νοσοκομείου (δρόμος πρόσβασης, δίκτυα αποχέτευσης και ομβρίων), αυτά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα έχουν παραδοθεί το 2017. Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες και να ενταχθούν τα έργα για υλοποίηση.

Με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Εργασίας

Ζητήματα που αφορούν κυρίως στην λειτουργία των Κοινωνικών Δομών και τους εργαζόμενους σε αυτές τέθηκαν στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Δημήτρη Καρέλα. Ο Δήμαρχος παρέδωσε υπόμνημα των 27 εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, με το οποίο διεκδικούν δεδουλευμένα χρήματα και να συνεχίσουν να απασχολούνται εκεί, όσο αυτές υφίστανται και λειτουργούν.
Συζητήθηκε επίσης το πρόγραμμα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θα γενικευθεί από 1ης Ιανουαρίου 2017 και το πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Κρίσης, στο οποίο συμμετέχουν 2.100 άτομα από το Δήμο Χαλκιδέων. Με το Δήμαρχο να ζητά να συμπεριληφθεί ο Δήμος Χαλκιδέων, με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, στους πρώτους Δήμους που θα εφαρμοσθούν τα 8μηνα της Κοινωφελούς Εργασίας.
Με την ευκαιρία ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας ενημέρωσε για την απόφαση να λειτουργήσουν Κέντρα Κοινότητας (θα αντικαταστήσουν τα Γραφεία Διαμεσολάβησης) που θα συνδέουν τις ευπαθείς ομάδες με το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας.