Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
10:10:27

Χαλκίδα

Περιοδεία Σπανού στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων

Επίσκεψη στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός συνοδευόμενος από τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, Γιώργο Κελαϊδίτη και Δημήτρη Βουρδάνο και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μίνα Παπαναστασίου.

Αρχικώς επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά όπου παρουσία των Αντιδημάρχων και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ενημέρωσαν για τα έργα και τις δράσεις που εξελίσσονται στα όρια του Δήμου από την Περιφέρεια, ενώ συζήτησαν νέες προτάσεις και ζητήματα προς επίλυση, ιδίως στον τομέα των τεχνικών έργων.
Ο Φάνης Σπανός ενημέρωσε για το συμβασιοποιημένο έργο βελτίωσης του οδικού άξονα Ψαχνά - Προκόπι, για το δημοπρατημένο έργο προστασίας από καταπτώσεις στο Δερβένι, για το προς δημοπράτηση έργο Ψαχνά - Πολιτικά και για τις επικείμενες βελτιωτικές επεμβάσεις σε διάφορα σημεία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο μέσα από έργα συντήρησης καθώς και για τα ολοκληρωμένα έργα αποκατάστασης των Βυζαντινών Ναών της Άτταλης και του Κριεζώτειου στην Τριάδα.
Ως κοινές κορυφαίες διεκδικήσεις αναδείχτηκαν α) η ώριμη μελετητικά και ενταγμένη στο νέο ΕΣΠΑ, Παράκαμψη Χαλκίδας - Νέας Αρτάκης και β) το Φράγμα Ψαχνών.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με εκπροσώπους τοπικών φορέων και μετέβησαν κατά σειρά στα χωριά Πολιτικά, Μακρυκάπα, Άτταλη, Τριάδα, Στρόπωνες, Πούρνο (όπου συνάντησαν και τα προεδρεία των τοπικών κοινοτήτων Μίστρου και Θεολόγου), Πάλιουρα και Στρόπωνες. Σε αυτές τις συναντήσεις είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολίτες για ζητήματα όπως τα τεχνικά έργα, αλλά και δράσεις ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και την αστυνόμευση στην περιοχή.