Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023
13:57:03

Χαλκίδα

Η «Αρέθουσα» ανοίγει σήμερα τις πύλες της για το κοινό

Το 1979 μετά από συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το παλαιό οινοπνευματοποιείο «Αρέθουσα» στη Χαλκίδα χαρακτηρίζεται ως έργο τέχνης που χρειάζεται ειδική προστασία, ενώ η καλή κατάστασή του και η γειτνίασή του με την αρχαία πηγή της Αρέθουσας το καθιστά κατάλληλο για Μουσείο.
Τριανταεπτά χρόνια αργότερα το κτήριο, επισκευασμένο και αναστηλωμένο, ανοίγει τις πύλες του για το κοινό, φανερώνοντας τους λόγους της γοητείας που για πάνω από έναν αιώνα ασκεί ως βιομηχανικό μνημείο και ως αστικό τοπόσημο στους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες της Εύβοιας.

Μέσα από την περιδιάβαση στον χώρο ο επισκέπτης θα μπορεί προς το παρόν να παρακολουθήσει την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του κτηρίου καθώς και μικρό εισαγωγικό τμήμα της μόνιμης αρχαιολογικής έκθεσης του Μουσείου.

Πρώτη ημέρα επίσκεψης για το κοινό ορίστηκε η Πέμπτη, 10η Μαρτίου.

Για το διάστημα από τον Μάρτιο ως και τον Ιούνιο του 2016, το Μουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό κάθε Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ σχεδιάζονται ειδικές δράσεις και εκδηλώσεις.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Οι οργανωμένες επισκέψεις ομάδων (σχολεία κλπ) θα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης.

Περισσότερες πληροφορίες: Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, τηλ. 22210 22402 και https://www.facebook.com/Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»/ Archaeological Museum of Chalkida.