Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19:21:42

Χαλκίδα

Ο Παντελίδης στον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ

Ο Χαλκιδέος Κυριάκος Παντελίδης είναι ο ένας από τους τρεις διαιτητές στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ, μεταξύ Παναθηναϊκού και Φάρου Κερατσινίου, την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 5:30 το απόγευμα στο ΟΑΚΑ.
Διαιτητής Α1 από το 2010 (η φωτογραφία σε μια από τις πρώτες εμφανίσεις του στη μεγάλη κατηγορία), ο Παντελίδης σφυρίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό κυπέλλου.

Ως γνωστόν, το μπάσκετ βιώνει έντονες εσωτερικές τριβές με εμπλοκή και του εισαγγελέα για ταμειακά θέματα και παρέες συμφερόντων. Ο Παντελίδης, ως πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας αλλά και ως καριερίστας στο χώρο, έχει τοποθετηθεί στο πλευρό του καθεστώτος Βασιλακόπουλου και της ηγεσίας της Επιτροπής Διαιτησίας του και πρωταγωνιστεί στην κόντρα με την Ομοσπονδία Διαιτητών (όπου σημειωτέον, γραμματέας είναι ο επίσης Χαλκιδέος, Νίκος Ιωάννου, παλαιότερα στο πλευρό Βασιλακόπουλου και πάλαι ποτέ φίλος με τον Παντελίδη και με συνεισφορά στη διαιτητική αναρρίχησή του). Έτσι, η προσπάθεια Βασιλακόπουλου να «πουσάρει» τα στηρίγματά του, έφερε και τον εν πολλοίς αναμενόμενο ορισμό Παντελίδη.