Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
10:56:10

Χαλκίδα

Βελτιώσεις στο δρόμο Ψαχνά-Προκόπι ως προς το ασφαλέστερο

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Λήψη μέτρων, συντήρηση και βελτίωση της εθνικής οδού 77 στο τμήμα Ψαχνά- Προκόπι», προϋπολογισμού 1,14 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους και έναρξη εργασιών στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σ' αυτόν το δύσκολο και συχνά, επικίνδυνο δρόμο, θα γίνουν εργασίες εκρίζωσης των πεύκων που φύονται στα πρανή του, στο έρεισμα και στη χωμάτινη τάφρο, καθαρισμός των πρανών, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, συναρμογή της με το οδόστρωμα και συντήρηση και βελτίωση των τεχνικών στοιχείων.
Συγκεκριμένα, σε 11 θέσεις του δρόμου, συνολικού μήκους 7,6 χιλιομέτρων, θα δημιουργηθεί ουσιαστικά λωρίδα επιβράδυνσης, θα καθαριστούν τα πρανή εκατέρωθεν και θα συντηρηθεί το υπάρχον οδόστρωμα. Τα ανωτέρω αποτελούν την α' φάση του συνολικού έργου βελτίωσης του δρόμου.
Στόχος είναι να καταστεί ασφαλέστερη η κυκλοφορία των οχημάτων. Ακόμη, να επιτευχθεί κυκλοφορία με σταθερή ταχύτητα, καθώς θα μπορεί ένα ΙΧ να προσπεράσει νόμιμα και με ασφάλεια τυχόν προπορευόμενο βαρύ όχημα, ώστε να μη δημιουργείται συμφόρηση. Τέλος, η επιπλέον λωρίδα θα διευκολύνει την κυκλοφορία τις ημέρες του εκχιονισμού, τόσο για τα διερχόμενα οχήματα, όσο και για τα μηχανήματα που επιχειρούν, με μεγάλη επίπτωση στην ασφάλεια, την ταχύτητα και το κόστος των εκχιονισμών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός, σε δήλωσή του, αναφέρει: «Ένα ακόμη πολύ σημαντικό οδικό έργο, μεγάλης αξίας, με όρους ασφάλειας και λειτουργικότητας, ξεκινά. Προσδοκούμε με την ολοκλήρωση του έργου να παραδώσουμε στους Ευβοείς, όχι έναν αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, αλλά έναν ασφαλή δρόμο με δυνατότητα σταθερής κυκλοφοριακής ροής, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των κατοίκων της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, αλλά και των επισκεπτών τους».