Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
15:52:38

Χαλκίδα

Έργα 1 εκατ. ευρώ μέσω ΕΓΤΑΑ σε Φραγκάκη και Αγία Άννα

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ: Δύο έργα δημόσιας δαπάνης 1 εκατ. ευρώ μέσω ΕΓΤΑΑ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (και συγκεκριμένα, στο Υπομέτρο 19.2 / «Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων υπό την Τοπική Στρατηγική Ανάπτυξης για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα», του Μέτρου 19 / «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ)») των έργων:

• Ανάπλαση κεντρικής πλατείας οικισμού Φραγκάκη (παραλίας Αχλαδίου), αρχικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και
• Πλακόστρωση οδών οικισμού Αγίας Άννας και Ανάπλαση παραδοσιακών βρυσών, αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.ι

Πρόκειται για έργα υποστηρικτικά της ανάπτυξης δύο τουριστικών περιοχών του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), με τη συνολική δημόσια δαπάνη που ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ να καλύπτει πλήρως τον προϋπολογισμό τους.

Σημειώνεται ότι, για την οριστικοποίηση της ένταξης και χρηματοδότησης των συγκεκριμένων έργων, είχε πρόσφατα πραγματοποιηθεί ειδική συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, με τον Πρόεδρο της «Αναπτυξιακή Εύβοιας» Βαγγέλη Βαβουλιώτη και τον προκάτοχό του Βαγγέλη Κούκουζα, παρουσία του βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου, επί θητείας του οποίου ως Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είχε εξασφαλιστεί η ενίσχυση πόρων του προγράμματος LEADER για την υλοποίηση δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

............................................................................................................................

Φάνης Σπανός (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας): «Αντλούμε κονδύλια από κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να ανταποκριθούμε σε ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και σε αιτήματα Δήμων της Στερεάς Ελλάδας.»

Βαγγέλης Βαβουλιώτης (Πρόεδρος «Αναπτυξιακή Εύβοιας» ΑΕ): «Εργαζόμαστε στην Αναπτυξιακή με συνέχεια και συνέπεια, ώστε να υλοποιηθούν έργα και δράσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας. Παραμένουμε στη διάθεση όλων για τη σωστή αξιοποίηση των προγραμμάτων χρηματοδότησης.»