Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
03:32:54

Χαλκίδα

Κουρά μοναχού Αγαθόνικου και χειροτονία σε διάκονο

Ένα ακόμη νέο μέλος στην ιερατική οικογένεια της τοπικής Εκκλησίας εισήγαγαν ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος: τον καταγόμενο από τη Χαλκίδα, Δημήτριο Καραντζή. Ο οποίος, αφού εκάρη ως δόκιμος μοναχός, με το όνομα Άγαθόνικος, χειροτονήθηκε σε διάκονο.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ Η ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ
Το Σάββατο (8 Ιουνίου), το απόγευμα, κατά τον εσπερινό στη Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, πραγματοποιήθηκε η μοναχική κουρά του δοκίμου μοναχού της Μονής, Δημητρίου Καραντζή, στον οποίον δόθηκε το όνομα Αγαθόνικος.
Στο νουθετήριο λόγο προς το νέο μοναχό, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος του εμπιστεύθηκε το ιδεώδες του Μοναχισμού, το οποίο είναι «η, χάριτι Θεού, ισάγγελη πολιτεία, στην οποία ο άνθρωπος δύναται να μετέχει».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΕ ΔΙΑΚΟΝΟ
Την Κυριακή του Τυφλού (9 Ιουνίου), κατά την πρωινή λειτουργία, στο Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδας, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος τέλεσε και τη χειροτονία σε διάκονο του μοναχού –πλέον- Αγαθόνικου, αφού από την εφηβική του ηλικία τυγχάνει πνευματικό του παιδί.
Απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο, ο Μητροπολίτης Φιλόθεος επεσήμανε ότι «το θαύμα της θεραπείας του Χριστού στον εκ γενετής τυφλό, αποτελεί μεν αποκάλυψη του Θεανθρώπου ως Δημιουργού και Σωτήρα των ανθρώπων, αλλά καθιστά και τους ανθρώπους υπεύθυνους να διαχειριστούν την ελευθερία τους για να απαντήσουν καταφατικά ή αρνητικά στο φως που χαρίζει ο Χριστός.»
Με επισφραγιστική την επικύρωση από το «Άξιος» της διά βοής συμμετοχής των πιστών.