Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
03:22:14

Χαλκίδα

Προφυλακίστηκε ο καθ' ομολογίαν δράστης

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ: Προφυλακίστηκε ο καθ' ομολογίαν δράστης

Προσωρινά κρατούμενος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης κρίθηκε σήμερα (Παρασκευή 7 Ιουνίου), μετά την απολογία του μέσω γραπτού υπομνήματος, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, ο 37χρονος Σταύρος Κ., καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας, μέσα στο σπίτι της, της 63χρονης με κινητικά προβλήματα Μαρίας Δασκαλοπούλου, μητέρας της καλύτερής του φίλης, για της αρπάξει 7.000 ευρώ και να τα παίξει στα τυχερά παιχνίδια.

.........................................................................................................

[ «ΤΥΦΛΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ»

Πως ο δράστης περιέγραψε τη δολοφονία

Ο 37χρονος έφθασε στο σπίτι του θύματος με το αυτοκίνητό του (έχει καταγραφεί η κίνησή του από κάμερα) και παρέμεινε σε αυτό περίπου είκοσι λεπτά.
Μερικές ημέρες νωρίτερα είχε μάθει από την κόρη της 63χρονης, με την οποία ήταν παιδικοί φίλοι, πως το κλειδί του σπιτιού βρισκόταν κάτω από μία γλάστρα και πως εκείνη την ημέρα η μητέρα της θα ήταν μόνη της στο σπίτι, αφού θα έλειπε η κυρία που την φρόντιζε. Έτσι αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του. «Ήθελα πάση θυσία τα χρήματα. Μόλις μου το είπε ήταν το μόνο που σκεφτόμουν. Τρελάθηκα» ανέφερε στους αστυνομικούς.

«Θεωρούσα ότι θα ήταν κατάκοιτη» είπε. Όταν όμως έφθασε στο σπίτι και άνοιξε την πόρτα, αμέσως βρέθηκε μπροστά στην γυναίκα.
«Ξαφνικά είδα την κυρία Μαρία όρθια με το πι. Τότε τα έχασα γιατί πίστευα πως θα είναι στο κρεβάτι. Μόλις με είδε με ρώτησε «Σ... τι θες εδώ;» Τότε τα έχασα, θόλωσα και σκέφτηκα με πιάσανε! Τράβηξα την κυρία Μαρία από το χέρι και την έσπρωξα από τις σκάλες. Αυτή έπεσε περίπου μέχρι τη μέση της σκάλας. Εκείνη φώναζε «Βοήθεια, τι κάνεις; Σ... σ' αγαπάω». Τότε πήγα στην κουζίνα, άνοιξα τα συρτάρια και πήρα ένα μαχαίρι που βρήκα. Θυμάμαι ήταν μεγάλο. Κατέβηκα, έσπρωξα ξανά την κυρία Μαρία και έφτασε στο τελευταίο σκαλί.
Μου μίλαγε ακόμα και επειδή φοβήθηκα ότι θα μας ακούσουν, τη χτύπησα με το μαχαίρι στο λαιμό στο πλάι αρκετές φορές για να σταματήσει. Δε θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα.»

Μετά την πράξη του, ο δράστης πήγε σε μαγαζί τυχερών παιχνιδιών και έπαιξε τα χρήματα που είχε αρπάξει από το σπίτι της άτυχης 62χρονης. Μάλιστα, στη διαδρομή προς το μαγαζί, ξεφορτώθηκε και το μαχαίρι του φονικού, πετώντας το σε έναν κάδο απορριμμάτων.

«Με τα ίδια χέρια που σκότωσε τη μάνα μου, με αγκάλιαζε και με παρηγορούσε» λέει η κόρη της δολοφονημένης

Συντετριμμένη η κόρη της 63χρονης γυναίκας, μετά την αποκάλυψη ότι πίσω από τη δολοφονία της μητέρας της βρισκόταν τελικά ένας παιδικός της φίλος, όπως δηλώνει μέσω του δικηγόρου της, Θανάση Τάρτη:
«Δεν ήθελα να πιστέψω ότι ο παιδικός μου φίλος σκότωσε τη μητέρα μου. Το σοκ για μένα είναι πολύ μεγάλο, αυτή τη στιγμή. Σκότωσε τη μητέρα μου και την επόμενη μέρα ήταν μέσα στο σπίτι μου και μου συμπαραστεκόταν για το χαμό της. Προσπαθούσα να μαζέψω τα κομμάτια μου κι όλοι άφηναν άθλιους και βαρύτατους υπαινιγμούς ότι εγώ ήμουν η υποψήφια δολοφόνος της μητέρας μου και τώρα δεν έχουν τη δύναμη να μου ζητήσουν συγγνώμη. Με χαρακτήριζαν ως «τέρας» κι αυτός γνώριζε, με τα ίδια χέρια που σκότωσε τη μάνα μου, με τα ίδια χέρια με αγκάλιαζε και με παρηγορούσε. Ήταν μια φιλία που ξεκίνησε όταν ήμασταν παιδιά ακόμα, τον στηρίξαμε κι εγώ και η μητέρα μου, τον είχα σαν αδελφό μου κι αυτός μας σκότωσε και τις δύο.»

Η κόρη του θύματος, κατά τραγική ειρωνεία, όταν έγινε γνωστό το έγκλημα, είχε καλέσει τον σύντροφό της και τον δράστη, χωρίς να γνωρίζει ότι ο δεύτερος ήταν ο δολοφόνος. Ο άνθρωπος αυτός δεν δίστασε να πάει στο σπίτι της κόρης του θύματος και να παρουσιάζεται ως τεθλιμμένος φίλος. Ο ίδιος, δε, όταν ήρθε η ημέρα της κηδείας της δυστυχούς 63χρονης, δεν δίστασε να δώσει το «παρών» και να συλλυπηθεί τους οικείους της. ]