Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
01:10:32

Χαλκίδα

Προβληματική ιδιοτυπία οι αυτοδιαχειριζόμενοι Παιδικοί Σταθμοί

Να απαλειφθεί το καθεστώς των αυτοδιαχειριζόμενων Παιδικών Σταθμών
Ζητήθηκε νομοθετική ρύθμιση για να περάσουν και τυπικά στο Δήμο Χαλκιδέων


Tο ζήτημα των αυτοδιαχειριζόμενων Παιδικών Σταθμών που υπάρχουν στο Δήμο και των προβλημάτων που προξενεί το ιδιότυπο αυτό καθεστώς, έθεσε η δήμαρχος Έλενα Βάκα στην υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, κατά την επίσκεψή της στη Χαλκίδα.

Η δήμαρχος τόνισε την ανάγκη να εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση, ώστε αυτοί οι Παιδικοί Σταθμοί να ενταχθούν στο Δήμο Χαλκιδέων, ο οποίος θα έχει τον έλεγχο και την ευθύνη λειτουργίας τους, καθώς και τη διαχείριση των υπαλλήλων τους.
Η υπουργός δεσμεύτηκε ότι, θα το εξετάσει, σε συνεργασία και με το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να δοθεί λύση.

Το όλο ζήτημα αποτελεί εκκρεμότητα που έρχεται από πολύ παλιά, τις πρώτες δημαρχιακές θητείες του Γιάννη Σπανού. Με τις μετέπειτα δημοτικές αρχές είτε να αδιαφορούν είτε να εγκαταλείπουν με τις πρώτες δυσκολίες που συναντούσαν.
Στην Έλενα Βάκα και την πρώτη δημαρχιακή της θητεία, πιστώνεται η -με προσωπική επιμέλεια- υπερπήδηση των όποιων εμποδίων ώστε τελικά οι αυτοδιαχειριζόμενοι Παιδικοί Σταθμοί να ενταχθούν στο επιδοτούμενο «πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών», προσθέτοντας σημαντικό αριθμό διαθέσιμων θέσεων στο πρόγραμμα και αντίστοιχο αριθμό ωφελουμένων δημοτών, αλλά και διασφαλίζοντας το λειτουργικό βίο των εν λόγω σταθμών και την εργασία των απασχολούμενων σε αυτούς.