Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
03:48:53

Χαλκίδα

Απόλυτη πλειοψηφία ΔΚΜ στο ΤΕΕ Εύβοιας

Στα της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), η ΔΚΜ (παράταξη της ΝΔ) με 42,94% βρέθηκε λίγο πάνω από το πανελλαδικό ποσοστό (40,96%) της παράταξης.
Στα του Παραρτήματος της Εύβοιας όμως, η ΔΚΜ αποδείχθηκε πολύ πιο δυνατή, έχοντας καταφέρει να συσπειρώσει και να εκφράσει τις τάξεις των κυρίαρχων πολιτικών και των ισχυρών εργοληπτών.
Πέτυχε –με 390 ψήφους στα 758 έγκυρα ψηφοδέλτια- την απόλυτη πλειοψηφία σε ποσοστό, με 51,45% και στα μέλη της Αντιπροσωπείας, με 23 στα 45, ανατρέποντας με διαφορά την μέχρι τώρα πρωτοκαθεδρία της ΔΟΜΗ (Δημιουργική ΟΜάδα Μηχανικών), που μέτρησε 238 ψήφους και εκλέγει 14 μέλη στην Αντιπροσωπεία.
Και φυσιολογικά, η ΔΚΜ αναμένεται να αναλάβει τον έλεγχο της 9μελούς Διοικούσας Επιτροπής και την Προεδρία, με τον επικεφαλής της Γιάννη Σαλταγιάννη (στη φωτογραφία) να αντικαθιστά τον μέχρι τώρα κάτοχό της, Κώστα Λάππα.

........................................................................................................................................................................................................

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της ΔΚΜ και προαλειφόμενος για την προεδρία του Παραρτήματος Εύβοιας του ΤΕΕ, Γιάννης Σαλταγιάννης, αναφέρει:
«Ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών Ευβοίας, τόσο εγώ όσο και υποψήφιοι της Παράταξής μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους, που μας τίμησαν με τη ψήφο τους, δίνοντάς μας ξεκάθαρη πρωτιά, αλλά και την απόλυτη Αυτοδυναμία για την επόμενη μέρα.
Η προσέλευση των συναδέλφων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενισχύοντας το αίσθημα Ευθύνης που μας διέπει για την διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ του νομού μας.
Θα ήθελα να συγχαρώ με τη σειρά μου και τους 45 υποψήφιους της Αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος Ευβοίας!
Για μένα και για όλη την Παράταξη και οι 45 είναι εκλεγμένοι και έτοιμοι να προσφέρουν σε ότι έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους συναδέλφους μας.
Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γιώργο Στασινό βγήκε πρώτη και ισχυρότερη από την εκλογική διαδικασία γεγονός που θα ενισχύσει το τοπικό Τμήμα και τη δέσμευσή μας για ένα ΤΕΕ ...όπως αξίζει σε κάθε Μηχανικό!»