Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
01:47:57

Χαλκίδα

Αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης

Οι Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Χαλκίδας – Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων στην περιοχή των Ηλίων στη Βόρεια Εύβοια, θα λειτουργήσουν και πάλι αυτό το καλοκαίρι, σε έξι χρονικά περιορισμένες περιόδους και για συγκεκριμένο (αυξημένο κατά 50% σε σύγκριση με πέρυσι) αριθμό κατασκηνωτών, ως εξής:

• α' περίοδος: από Τρίτη, 2 έως και Τρίτη, 9 Ιουλίου, για 90 κορίτσια που έχουν τελειώσει την Ε' και ΣΤ' Δημοτικού (με επικεφαλής την παιδαγωγό - θεολόγο Ματίνα Κουβαρά)
• β' περίοδος: από Πέμπτη, 11 έως και Πέμπτη, 18 Ιουλίου, για 90 αγόρια που έχουν τελειώσει την Ε' και ΣΤ' Δημοτικού (με επικεφαλής τον αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη)
• γ' περίοδος: από το Σάββατο, 20 έως και το Σάββατο, 27 Ιουλίου, για 90 κορίτσια που έχουν τελειώσει την Α' και Β' Γυμνασίου (με επικεφαλής τη θεολόγο Μαγδαληνή Αργυράκη)
• δ' περίοδος: από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, για 90 κορίτσια, που έχουν τελειώσει την Γ' Γυμνασίου και φοιτούν ή τέλειωσαν το Λύκειο (με επικεφαλής τη θεολόγο Μαγδαληνή Αργυράκη)
• ε' περίοδος: από την Τετάρτη, 7 έως και την Τετάρτη, 14 Αυγούστου, για 90 αγόρια που έχουν τελειώσει την Α' και Β' Γυμνασίου (με επικεφαλής τον αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη)
• στ' περίοδος: από το Σάββατο, 17 έως και το Σάββατο, 24 Αυγούστου, για 90 αγόρια που έχουν τελειώσει την Γ' Γυμνασίου και φοιτούν ή τέλειωσαν το Λύκειο (με επικεφαλής τον αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου)

Οι Αιτήσεις εγγραφής παιδιών στην αντίστοιχη με το φύλο και την ηλικία τους κατασκηνωτική περίοδο, θα παραλαμβάνονται (από γονείς αλλά και από παιδιά είτε με θεωρημένη εξουσιοδότηση των δύο γονέων είτε με δικαστική απόφαση ανάθεσης επιμελείας) από Δευτέρα 20 Μαΐου από τον εφημέριο της κάθε Ενορίας.
Οι γονείς, αφού συμπληρώσουν πλήρως και υπογράψουν την Αίτηση, συνημμένα με Βεβαίωση Υγείας Κατασκηνωτή που θα έχει συμπληρώσει, υπογράψει και σφραγίσει γιατρός (τα στοιχεία θα παραμείνουν με απόλυτη ασφάλεια και εχεμύθεια στη Μητρόπολη), θα υποβάλλουν τις συμπληρωμένες αιτήσεις στον εφημέριο της Ενορίας, έως και το Σάββατο 25 Μαΐου.
Οι κατά τόπους αιτήσεις θα αποσταλούν ομαδικά, μέσω των κατά τόπους αρχιερατικούς επιτρόπους, στο Γραφείο Μητροπολίτη, υπ' όψιν του αρχιμ. Θεοφύλακτου Τσαγκάρη, το αργότερο έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Σε περίπτωση, που σε κάποια περίοδο υπάρξουν περισσότερες εγγραφές από τις προβλεπόμενες θέσεις, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή Κλήρωση, μεταξύ όλων των παιδιών, σε ημέρα, ώρα και χώρο που έχει γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων.