Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
12:38:02

Χαλκίδα

Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας του Υπ. Υγείας ο Σταμ. Βαρδαρός

Ο 36χρονος Χαλκιδέος Σταμάτης Βαρδαρός τοποθετήθηκε στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Οργάνωσης της Εύβοιας, με συγκρότηση και εμπειρία στο χώρο της πολιτικής (πολιτικός επιστήμονας στις σπουδές και δραστήριος τόσο στον πολιτικό του χώρο όσο και στα επαγγελματικά και κοινωνικά ενδιαφέροντά του) και της κοινωνικής ασφάλισης (είναι υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, εκπροσωπώντας τις εργοδοτικές οργανώσεις ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ & ΕΣΕΕ), ο Σταμάτης Βαρδαρός αποτελεί επιλογή που δεν συνάντησε την οποιαδήποτε κακή κριτική, σε μια περίοδο φορτισμένη από τα αντιπολιτευτικά πάθη της πλειοψηφίας των κεντρικών ΜΜΕ και τις πολλές προβληματικές επιλογές από πλευράς Κυβέρνησης στη στελέχωση του Κρατικού μηχανισμού.

Επί υπουργίας Κουρουμπλή στο Υπουργείο Υγείας, το όνομα του Σταμάτη Βαρδαρού «έπαιξε» για τη θέση του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, με άλλο πρόσωπο να αποτελεί την τελική επιλογή. Ωστόσο, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μάλλον ήταν προτιμότερο, αφού πλέον τοποθετείται σε πιο αναβαθμισμένη θέση ευθύνης.

[Σημείωση: Η σύσταση θέσης μετακλητού Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα σε κάθε Υπουργείο είχε προβλεφθεί με νόμο από τον περασμένο Ιούνιο.]