Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
05:31:43

Χαλκίδα

Tο Evia Film Project επιστρέφει

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια από τις 2 έως και τις 6 Ιουλίου

Το Evia Film Project, η «πράσινη» πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (που εγκαινιάστηκε πρόπερσι με σκοπό να στηρίξει την περιοχή ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 και που καθιερώθηκε πλέον ως ο τρίτος πόλος δράσης του) επιστρέφει στη Βόρεια Εύβοια.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η διοργάνωση θα φιλοξενήσει εκατοντάδες επαγγελματίες του κινηματογράφου, παραγωγούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, τεχνικούς αλλά και δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεχίζοντας την προσπάθειά να συνδυάσει τον κινηματογράφο με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την οικολογική συνείδηση.

Το 3ο Evia Film Project, λοιπόν, δίνει ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια και τις ομορφιές της, και ειδικότερα σε Λουτρά Αιδηψού, Λίμνη και Αγία Άννα, από την Τρίτη, 2 έως και το Σάββατο, 6 Ιουλίου, με ταινίες από το «πράσινο» σινεμά, επαγγελματικά εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις, εκπαιδευτικές δράσεις, μουσική και καλοκαιρινή διάθεση.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

[ Το Evia Film Project πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού και τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας. Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τους παραγωγικούς φορείς που εδρεύουν στην Εύβοια και το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών & Κινηματογράφου του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά. ]