Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαφάνεια για το διαγωνισμό στη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

Αίτημα για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας με αποκλειστικό θέμα συνεδρίασης τις «Διαδικασίες αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για γρήγορη, έγκυρη, και οικονομική αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς. Χαλκίδας» καταθέτει, συνοδεία 400 υπογραφών, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Διάσωση και Επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας (ΟΠΠοΔΕΔΑΧ)..

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΙΤΗΣΗ

Το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, είναι το ακόλουθο

«Με την παρούσα ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων προκειμένου σε μία συνεδρίαση του να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα των διαδικασιών για τη σωστή και γρήγορη αποκατάσταση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.

Το αίτημα μας εδράζεται στο γεγονός αφενός, της χρονίως ελλιπούς και μονόπλευρης πληροφόρησης των πολιτών αλλά και των ίδιων των δημοτικών συμβούλων σχετικά με την πορεία του σχεδιασμού για τον αναγκαίο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του δίπολου Αγορά-Πλατεία, αφετέρου, της σημασίας του έργου για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της νεότερης Χαλκίδας.

Η ζητούμενη αποκλειστικότητα της συζήτησης αυτού του θέματος σε μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και η εξασφάλιση συνθηκών δημοκρατικού διαλόγου θα επιτρέψουν την αναγκαία πληροφόρηση και συζήτηση σειράς ζητημάτων που άπτονται της ορθής διαδικασίας χειρισμού ενός τόσο σύνθετου και κορυφαίου έργου που ξεκίνησε μεν, αλλά πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, έγκυρα, χωρίς περιττές δαπάνες για το δημόσιο ταμείο και χωρίας άλλες χρονοτριβές από λάθος χειρισμούς, όπως πιστοποιεί και η πρόσφατη (14.01.2016) γωνμοδότηση του ΚΣΝΜ.

Στη συζήτηση που θα ορίσετε, και για την πληρότητα της, σας προτείνουμε να προσκάλεσετε, για να συμβάλουν με τις ειδικές γνώσεις τους, τους επανειλημμένα προσφερθέντες για αφιλοκερδή βοήθεια:
• Τη 
Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ που από το 2005 ασχολείται με τη Δημοτική Αγορά που επανειλημμένα, δια της προέδρου της και των καθηγητών της, προσφέρθηκε να βοηθήσει (και την παρούσα δημοτική αρχή), αφιλοκερδώς, στην προετοιμασία του φακέλου για τον αρχιτεκτονικό διαγώνισμο. Επίσης διατίθενται καθηγητές και ερευνητές από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ «Συντήρηση και Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων» να βοηθήσουν στην ολοκληρωμένη αποτύπωση του συνόλου της ΔΑΧ.
• Την κυρία Φωτεινή Μπέλλιου, αρχιτέκοτνα, μέλος της ΟΠΠοΔΕΔΑΧ που ούσα βαθειά γνώστρια της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας λόγω σχετικού μεταπτυχιακού της στο Βέλγιο, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του κ. Δημάρχου και του παρέδωσε όλα τα υπόβαθρα σχέδια αποτύπωσης της μελέτης σε ηλεκτρονική μορφή.
Την αναγκαιότητα της συζήτησης υπογραμμίζουν 400 υπογράφοντες.»

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.