Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
02:34:08

Χαλκίδα

Στον Γαλάνη οι έμποροι βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών

«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης Κώστας Γαλάνης τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών & Αντιπρόεδρο της Συνομοσπονδίας Παραγωγών - Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών, Στεφανία Τζοάννου, τον Γεν. Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών, Γιάννη Μπασινά, τον Πρόεδρο Βαγγέλη Βασιλείου και τον ταμία Γιώργο Αλμαλιώτη του Σωματείου Βιομηχανικών Ειδών Εύβοιας «Αγία Παρασκευή», παρουσία του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε Εύβοιας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η οργάνωση και προσαρμογή του κλάδου Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών στο «Νέο Πλαίσιο Λειτουργίας Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων», βάσει του Νόμου 4849/2021.
Υποστηρίζοντας ότι «τίθεται σοβαρό θέμα βιοπορισμού για τον κλάδο τους» και ότι «οι λαϊκές αγορές αποτελούν το καταφύγιο των καταναλωτών με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα» οι έμποροι βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών, έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και ζήτησαν άμεσα λύση για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης από πλευράς του δήλωσε ότι «συζητήθηκαν χρόνια προβλήματα και κατατέθηκαν προτάσεις για την επίλυση τους.».