Σαββάτο 20 Απριλίου 2024
06:31:50

Χαλκίδα

Αίθουσα «Παπαδημητρίου»: Έχουν ...μπαζώσει την έξοδο κινδύνου!

Ακατάλληλο για τη φιλοξενία εκδηλώσεων αναδεικνύεται το κτήριο της Δημοτικής αίθουσας «Παπαδημητρίου» στη Χαλκίδα.

Η δημοτική σύμβουλος – επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πόλη», Άννα Παππά, διαπίστωσε και δημοσιοποίησε (την Πέμπτη 28 Μαρτίου) ότι η μια εκ των δύο εξόδων κινδύνου, αυτή που βγαίνει στο χώρο του παράπλευρου πάρκινγκ και πρώην Σταθμού των ΚΤΕΛ, έχει σφραγιστεί από καιρό!...

Συνθήκη επιεικώς απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη, αταξία πλήρους ανευθυνότητας και οργίλης προχειρότητας.
Είναι προφανές ότι Δήμος Χαλκιδέων και Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας, είτε αγνοούσαν (;) είτε αδιαφορούσαν, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το ότι με τη μη τήρηση των προβλεπόμενων προϋποθέσεων ως προς την παθητική ασφάλεια των εγκαταστάσεων, έθεταν σε κίνδυνο όλους όσοι –μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά- συναθροίζονταν για τη συμμετοχή ή παρακολούθηση των διαφόρων εκδηλώσεων.

Ποιος και πότε σφράγισε τη μία εκ των δύο εξόδων κινδύνου (η άλλη, η κεντρική είσοδος);
Γίνονταν έλεγχοι τήρησης των όρων ασφάλειας, σε ενδεχόμενη πυρκαγιά ή άλλο έκτακτο γεγονός;
Υπό αυτήν τη συνθήκη, θα απαγορευτεί άμεσα η πραγματοποίηση εκδηλώσεων στην αίθουσα «Παπαδημητρίου»;
Θα δοθεί άμεσα εντολή να γκρεμιστεί ο τοίχος και να ανοίξει άμεσα η σφραγισμένη παράπλευρη έξοδος κινδύνου;

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΚΑΡΙΜΠΑ ΑΝΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ

Με «επείγουσα» απόφαση της Διοίκησης του Συλλόγου Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα, (που ανακοινώθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου) αναβλήθηκε η εκδήλωσή του (για την Κυριακή 31 Μαρτίου), με τίτλο «Τα παιδιά κλικάρουν τον χρόνο με τον... Σκαρίμπα», που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.
Στην ανακοίνωση του Συλλόγου, αναφερόταν:
«Η απόφαση ελήφθη ύστερα από τη δημόσια ανακοίνωση της δημοτικής συμβούλου Χαλκιδέων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πόλη», κας Άννας Παππά, ότι το δημοτικό θέατρο «Παπαδημητρίου» (όπου θα γινόταν η εκδήλωση), δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφάλειας ως προς τις εξόδους κινδύνου.
Οι σύνθετες συνθήκες και τα ευαίσθητα θέματα που από την προαναφερόμενη ανακοίνωση προκλήθηκαν αντικειμενικά -ανεξάρτητα και από τη βασιμότητα της καταγγελίας- κι επιπλέον η μη γνώση μας επί του θέματος, η μη αρμοδιότητα του Συλλόγου μας γι' αυτό και η ακραία στενότητα χρόνου, δεν μας άφησαν άλλη εναλλακτική από την αναβολή της εκδήλωσης, παρά και τις αντίθετες προτροπές αρμόδιων του Δήμου Χαλκιδέων, παρά και τα ευνόητα σημαντικά προβλήματα που μας προκαλεί.»

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η καταγραφή της στάσης των αρμοδίων του Δήμου Χαλκιδέων, που προέτρεπαν (!) το Σύλλογο να μην αναβάλλει αλλά να πραγματοποιήσει την εκδήλωσή του.
Δεν έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα; Δεν τους νοιάζει; Δεν είναι τα πράγματα όπως νομίζουμε;...

Ενώ, άγνωστο παραμένει εάν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας έχει προχωρήσει στις πρέπουσες ενέργειες ή εμφορείται από την πεποίθηση «ότι και να συμβεί, δίπλα είμαστε»...