Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
18:02:35

Χαλκίδα

Μπίλας: 6η θέση στο Παγκόσμιο και πρόκριση στους Ολυμπιακούς

ΜΑΡΙΟΣ-ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΠΙΛΑΣ | ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
6η θέση στον τελικό στο Παγκόσμιο στη Ντόχα και Ολυμπιακοί Αγώνες το καλοκαίρι στο Παρίσι, με την εθνική ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών

ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑ 4Χ100 Μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ
Την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ, κατέκτησε η εθνική ομάδα στα 4 Χ100 μέτρα ελεύθερο, στην οποία συμμετέχει ο Χαλκιδέος στην καταγωγή Μάριος – Στέργιος Μπίλας.
Το πρωί της Κυριακής, στον προκριματικό, ο 22χρονος Χαλκιδέος στην καταγωγή πρωταθλητής, παρά το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα είχε αγωνιστεί και στα 50 μέτρα πεταλούδα, δεύτερος κατά σειρά, έκανε πέρασμα σε 48''81. Και μαζί με τους Ανδρέα Βαζαίο, Κρίστιαν Γκολομέεβ και Απόστολο Χρήστου, με χρόνο 3'14''33 (βελτιωμένοι από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του περασμένου Ιουλίου στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, όπου είχαν 3'15''86), πέρασαν στον τελικό με την 5η καλύτερη επίδοση.
Το απόγευμα της Κυριακής, στον μεγάλο τελικό (στην πρώτη παρουσία σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος σε ομαδικό αγώνισμα για την ελληνική κολύμβηση, 21 χρόνια μετά την ομάδα στα 4 Χ 200 μέτρα ελεύθερο του 2003 στη Βαρκελώνη), η ελληνική τετράδα κατέκτησε την 6η θέση.
Ο Μάριος – Στέργιος Μπίλας, τρίτος κατά σειρά, πέρασε σε 48''38, με την τελική επίδοση της ομάδας στα 3'13''67, πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ (3'13''39).

ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Η εθνική ομάδα επιβεβαίωσε ότι ανήκει στις κορυφαίες του κόσμου και έδειξε με την παρουσία της ότι θα κυνηγήσει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην Πόλη του Φωτός..
Καθώς, με την επίδοση από τον προκριματικό, είχε ήδη εξασφαλίσει μια θέση στις 16 ομάδες που θα βρεθούν το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

ΜΠΙΛΑΣ: «Η 6η θέση σίγουρα μας δίνει κίνητρο για αυτήν την σκυτάλη και τώρα στόχος μας είναι ο τελικός των Ολυμπιακών Αγώνων. Από το πρωί δείξαμε ότι θέλαμε να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς και στον τελικό. Σήμερα το απόγευμα το διασκεδάσαμε, ήταν πολύ όμορφο που αγωνιστήκαμε σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και μας δίνει κίνητρο για την συνέχεια.»

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, η 4άδα της εθνικής 4Χ100 μ. ελεύθερο, με τον Μάριο - Στέργιο Μπίλα 3ο από τα αριστερά.
...................................................................................................................................

ΕΚΤΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΑ 50 Μ. ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ
Ο Μάριος - Στέργιος Μπίλας, αμέσως μετά τη συμμετοχή του με την εθνική ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο, που εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πήρε μέρος και στον αγώνα μπαράζ για μια θέση στα ημιτελικά στα 50 μ. πεταλούδα.
Η κούραση ήταν εμφανής σε σχέση με τους Σιμόν Μπούχερ (Αυστρία) και Τζέν Τέονγκ (Σιγκαπούρη), με τους οποίους είχε πετύχει τον ίδιο χρόνο (23'53) στον προκριματικό. Τελικά, έμεινε στην 3η θέση του μπαράζ με 24''87 και στη 18η της γενικής κατάταξης στο αγώνισμα.
[ Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του περασμένου Ιουλίου στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας είχε καταταγεί 17ος με χρόνο 23''39. ]

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ 50 Μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ
Ο Μάριος - Στέργιος Μπίλας θα συμμετάσχει και στα 50 μέτρα ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.
Συμμετοχή που είχε εξασφαλίσει (και που συνδύασε επίσης, με πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του προσεχούς καλοκαιριού στο Παρίσι) με την επίδοση που του έδωσε το χρυσό στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Νέων Ανδρών - Γυναικών (Κ23) που έγινε τον περασμένο Αύγουστο στο Δουβλίνο.