Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023
04:41:00

Χαλκίδα

12 χρόνια ποινή στο δάσκαλο για αποπλάνηση μαθήτριας

Ποινή φυλάκισης 12 ετών και στο Εφετείο για τον δάσκαλο που αποπλανούσε μαθήτρια στην Ερέτρια

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Εύβοιας το δάσκαλο που πριν 3,5 χρόνια είχε συλληφθεί για αποπλάνηση 14χρονης πρώην μαθήτριας του στην Ερέτρια.
Ο δάσκαλος είχε κατηγορηθεί για κατ' εξακολούθηση γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που είχε συμπληρώσει τα 12 όχι όμως και τα 14 έτη καθώς και για πορνογραφία ανηλίκου με τη μορφή της προμήθειας και της κατοχής φωτογραφικού υλικού.
Το χρονικό της υπόθεσης: Ο δάσκαλος εκμεταλλευόμενος τη θέση του δασκάλου και υποδιευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, σύνηψε ερωτική σχέση με μαθήτρια , την οποία γνώριζε από όταν εκείνη ήταν μαθήτρια του στο δημοτικό σχολείο. Έπειτα από καταγγελία καθηγήτριας της περιοχής, το Τμήμα Ασφάλεια Χαλκίδας προχώρησε στη σύλληψή του, κατά την οποία ομολόγησε την ερωτική σχέση με τη μαθήτρια. Οι αστυνομικοί μάλιστα κατάφεραν να συλλέξουν εκατοντάδες φωτογραφίες και μηνύματα από το κινητό του δασκάλου, στις οποίες φαινόταν να είναι σε περιπτύξεις με το παιδί.
Το Δικαστήριο μετά από μια μακρά δίκη κατέληξε στην απόφαση ότι ο δάσκαλος πρέπει να κηρυχθεί ένοχος χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών, επιβεβαιώνοντας κατά κεραία την πρωτόδικη απόφαση.
Μετά την καταδικαστική απόφαση ο συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης, που σήμερα έχει πια ενηλικιωθεί, δήλωσε ότι η απόφαση αποτελεί μια νομική δικαίωση για την οικογένεια και ιδίως για την εντολέα του.