Κυριακή 19 Μαϊου 2024
12:10:41

Χαλκίδα

Αποχωρεί από το ΣΥΡΙΖΑ και ο Βαγγέλης Αποστόλου

Εκτός κόμματος θέτει εαυτόν και ο Βαγγέλης Αποστόλου, καταγγέλλοντας άλωση του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ και κατασυκοφάντηση του έργου της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο πρώην βουλευτής Εύβοιας και πρώην υπουργός, με δημόσια δήλωσή του, σήμερα (Πέμπτη 16 Νοεμβρίου), αφού διαπιστώνει πως «ως εδώ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήσε με την ανάμνησή του»καταλήγει: «για μένα η αποχώρηση από αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος. Θα είμαι παρών στη μάχη για την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, όπως πάντα.»

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

«Δεν αρκούν οι αναμνήσεις

Μετά τη πολύχρονη και αταλάντευτη παρουσία μου στο χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσο και να προβληματίζομαι για την επόμενη ημέρα καταλήγω σε μία διαπίστωση:
Είναι αδύνατο, μετά και τα συμβάντα στη Κεντρική Επιτροπή το περασμένο Σαββατοκύριακο να αποφύγεις τη μόνη απόφαση που μπορεί να σε εκφράσει :
Ως εδώ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήσε με την ανάμνησή του.

Και ούτε βέβαια θα κρύψεις ποτέ τη πορεία σου στο χώρο, για να κάνεις την αποχώρησή σου ανώδυνη επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ που ήξερες δεν υπάρχει πλέον.

Έτρεφα κάποια ελπίδα ότι την περίοδο των αλλεπάλληλων ηττών, θα άνοιγε κάποιος ουσιαστικός διάλογος, για τη λειτουργία μας ως αντιπολίτευσης και για την αποτίμηση και ανάδειξη του κυβερνητικού μας έργου.
Τελικά, οργανώθηκε η άλωση του χώρου, η κατασυκοφάντηση του έργου της Κυβέρνησης που αποτελούσε πηγή περηφάνιας για μας και στη περίπτωση των 37δις, όχι μόνον επέτρεψε την έξοδο της χώρας μας στις αγορές, αλλά και βοήθησε στη διαχείριση των μνημονίων.

Όμως η σιωπή, σήμερα, συμβάλλει στην εκθεμελίωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για μένα η αποχώρηση από αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος. Θα είμαι παρών στη μάχη για την ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά, όπως πάντα.»