Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023
04:21:14

Χαλκίδα

Δόθηκε λύση για τη μεταφορά των νηπίων με το ΚΤΕΛ

Κανονικά πλέον μεταφέρονται με το ΚΤΕΛ τα παιδιά των Νηπιαγωγείων Πάλιουρα και Καθενών

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Εύβοιας δίνει λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών των Νηπιαγωγείων Πάλιουρα και Καθενών.
Πρόβλημα, που δημιουργήθηκε από σειρά απρόβλεπτων αλλαγών στη λειτουργία των Νηπιαγωγείων, οι οποίες ανέτρεψαν τον αρχικό προγραμματισμό μεταφοράς των μαθητών.

Συγκεκριμένα:
- Την Άνοιξη του 2023, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας δρομολόγησε τη μεταφορά των μαθητών στα υπάρχοντα Νηπιαγωγεία Άνω Στενής και Πάλιουρα, τα οποία ήταν τότε σε λειτουργία.
- Στις 16-05-2023, με έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η υπηρεσία της Περιφέρειας ενημερώθηκε για την αναστολή λειτουργίας των δυο σχολικών μονάδων, των Νηπιαγωγείων Άνω Στενής και Πάλιουρα και την έναρξη λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Καθενών, οπότε ακυρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς των μαθητών και ακολούθησε νέος προγραμματισμός για τη μεταφορά των μαθητών πλέον προς τους Καθενούς.
- Στις 13-09-2023, όμως, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ενημερώθηκε για την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Πάλιουρα, αλλά και για τη διαφοροποίηση του δυναμικού του Νηπιαγωγείου των Καθενών. Κατά συνέπεια, ακυρώθηκε και πάλι ο προγραμματισμός μεταφοράς των μαθητών, αφού προέκυψαν νέες διαφορετικές ανάγκες.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κλήθηκαν να επιλύσουν το πρόβλημα της μεταφοράς των μικρών μαθητών, βάσει των νέων δεδομένων, με νέο διαγωνισμό, διαδικασία χρονοβόρα.
Παράλληλα, κλήθηκε προς συνεργασία η διοίκηση του ΚΤΕΛ Εύβοιας, εξετάστηκαν πιθανές τροποποιήσεις των υπαρχόντων δρομολογίων στην περιοχή της Δίρφης.
Η λύση βρέθηκε, σχεδιάζοντας νέα διαδρομές και προσθέτοντας ένα νέο μικρό λεωφορείο σε ήδη υπάρχον δρομολόγιο.
Και δόθηκε, όπως απαιτείται, μέσω του διαγωνισμού, διαδικασίας σαφώς χρονοβόρας.
...........................................................................................................................................

Κώστας Γαλάνης (Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας):
«Είχαμε ενημερώσει τους υπεύθυνους φορείς και τους γονείς ότι απαιτείται νέος διαγωνισμός μεταφοράς για τους μαθητές των νέων νηπιαγωγείων και πως μέχρι τότε η μεταφορά καλύπτεται με το γονεϊκό επίδομα.
Ταυτόχρονα, είχα δηλώσει πως θα προσπαθήσουμε με επανασχεδιασμό των σε εξέλιξη δρομολογίων της περιοχής να καλύψουμε τις νέες απρόβλεπτες μεταφορές, ώστε να επιταχύνουμε την λύση του προβλήματος.
Πράγματι, σε συνεργασία με τους υπευθύνους του ΚΤΕΛ και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο κ. Σμπιλίρη καταφέραμε να βρούμε λύση, σχεδιάζοντας νέα διαδρομές και προσθέτοντας ένα νέο μικρό λεωφορείο σε ήδη υπάρχον δρομολόγιο. Έτσι από Τρίτη 14 Νοεμβρίου, οι μικροί μαθητές μεταφέρονται πλέον κανονικά.
Κατά την πρόσφατη συνάντηση με τους γονείς των μαθητών στο δημοτικό διαμέρισμα του Παλιούρα (απ' όπου και η φωτογραφία), παρουσία φορέων, τους ενημερώσαμε για όλα ακριβώς τα προβλήματα, τις δυσκολίες που υπήρχαν και για τη λύση που βρέθηκε. Τους ευχαριστώ για την κατανόηση και παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να έχουν πληρέστερη επικοινωνία και ενημέρωση από τους υπεύθυνους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».