Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
18:34:40

Χαλκίδα

Προς κατάργηση το Εφετείο Εύβοιας ;

Τα Εφετεία σε Καλαμάτα, Αγρίνιο και Χαλκίδα πάνε προς κατάργηση, δηλώνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Θανάσης Πετρόπουλος, προαναγγέλλοντας μέρος των προβλέψεων του νομοσχεδίου που μέσα στο Νοέμβριο καταθέτει η Κυβέρνηση και με το οποίο θα καθορίζεται ο νέος δικαστικός χάρτης.

Η πληροφορία προέρχεται από μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Φινοκαλιώτη.
Χωρίς την οποιαδήποτε διάψευση από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά τη δημοσιοποίησή της.
Η λογική της κυβέρνησης, όπως αφήνεται να εννοηθεί είναι η δημιουργία ενός Εφετείου σε κάθε Περιφέρεια της Ελληνικής επικράτειας.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επαπειλούμενη κατάργηση του Εφετείου Καλαμάτας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας αποφάσισε διήμερη προειδοποιητική αποχή των μελών του από τα ακροατήρια των δικαστηρίων όλης της επικράτειας.
Στη Χαλκίδα (και στο Αγρίνιο) για την ώρα τηρείται γενικότερα στάση αναμονής!... Με τους δικηγόρους να πραγματοποιούν πάντως συνέλευση και να σχεδιάζουν την αντίδρασή τους.

.......................................................................................................................................................

[ Το Εφετείο Εύβοιας, με έδρα τη Χαλκίδα, ιδρύθηκε το 2011, αποσπώντας από το Εφετείο Αθηνών τις περιφέρειες των Πρωτοδικείων Χαλκίδας και Θηβών.
Εξέλιξη θετική που έχει πιστωθεί στον προσφάτως αποβιώσαντα, τότε πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Λάμπρο Γκάνη και τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης και πρύτανη, καθηγητή Νομικής, ακαδημαϊκό και οικιστή στην Εύβοια, Μιχάλη Σταθόπουλο.

Με τα θέματα δικαιοσύνης να βρίσκονται πλέον στον αστερισμό των Κώστα Τσιάρα, Γιώργου Φλωρίδη και λοιπών δυνάμεων, στο εξάμηνο από το θάνατο του Λάμπρου Γκάνη, φαίνεται ότι ακυρώνεται ο καρπός των προσπαθειών του, το Εφετείο Εύβοιας. ]