Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023
04:37:23

Χαλκίδα

Καταγγελία 12χρονου σε βάρος ιερέα του Ορφανοτροφείου

Καταγγελία 12χρονου σε βάρος ιερέα δ/ντή του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου

Στον Εισαγγελέα Χαλκίδας προσήχθη σήμερα (Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου) το μεσημέρι ο ιερέας, που εκτελεί χρέη διευθυντή στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Χαλκίδας.
Αιτία η σε βάρος του καταγγελία που κατέθεσε 12χρονος φιλοξενούμενος του Ορφανοτροφείου. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο ιερέας επιχείρησε να τον χτυπήσει με μία βίτσα.
Κατόπιν της καταγγελίας, κινήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά του ιερέα-διευθυντή για ενδοοικογενειακή απειλή.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ: ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Για το θέμα εκδόθηκε ανακοίνωση από το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο:
«Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Χαλκίδος ανακοινώνεται σε σχέση με καταγγελία τροφίμου του Ιδρύματος εναντίον του Διευθυντού για άσκηση απειλής, ότι η διοίκηση του Ιδρύματος έχει ήδη πράξει τα δέοντα. Το Δ.Σ. καλεί όσους ασχολούνται δημοσιογραφικά με το ζήτημα να επιδείξουν σεβασμό προς το πρόσωπο του ανηλίκου τροφίμου του Ιδρύματος και των λοιπών φιλοξενούμενων παιδιών, προς την επί 80 έτη κοινωνική προσφορά του Ιδρύματος στην τοπική κοινωνία, και προς το τεκμήριο αθωότητας του καταγγελλόμενου, ο οποίος υπηρετεί εθελοντικά εκεί, χωρίς μισθό, και φυσικά δεν τοποθετήθηκε άκριτα σε αυτή τη θέση. Το Δ.Σ. αναμένει το πόρισμα της Δικαιοσύνης της Πατρίδος μας, που είναι η μόνη αρμόδια για την απόδοση του δικαίου.»