Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023
05:23:28

Χαλκίδα

Σοβαρά ερωτηματικά για τα αντιπλημμυρικά

Συμεών Κεδίκογλου: Σοβαρά ερωτηματικά για τα αντιπλημμυρικά

Απαντήσεις στα σοβαρά ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τα αντιπλημμυρικά έργα στην Εύβοια, ζητάει ο Συμεών Κεδίκογλου μαζί με άλλους 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω Κοινοβουλευτικής Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων που υπέβαλε προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών.

Στην ερώτηση του, αναφέρει τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας -πολλά από τα οποία έφερε και ο ίδιος- για τις κακοτεχνίες σε αντιπλημμυρικά έργα αλλά και για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η Εύβοια λόγω και της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2021 είναι επιρρεπής σε πλημμυρικά φαινόμενα, ο βουλευτής σημειώνει ότι θα έπρεπε να έχει γίνει όλος ο προληπτικός σχεδιασμός και η δημιουργία των κατάλληλων έργων υποδομής για τη θωράκισή της.

Ερωτώνται, λοιπόν, οι αρμόδιοι υπουργοί, πόσα και ποια αντιπλημμυρικά έργα ξεκίνησαν στην Εύβοια μετά τις φονικές πλημμύρες του 2020 και την καταστροφική πυρκαγιά του 2021 και πόσα ολοκληρώθηκαν.
Ενώ, παράλληλα, ζητείται και κατάθεση στη Βουλή αντιγράφων σχετικών με αυτά τα έργα (διακηρύξεων / τευχών τεχνικής περιγραφής / τευχών συμπληρωματικών τεχνικών προδιαγραφών / τεχνικής συγγραφής υποχρεώσεων / ειδικής συγγραφής υποχρεώσεων / κανονισμών μελετών έργων / συναφθεισών συμβάσεων).