Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023
16:50:16

Χαλκίδα

Αναβάθμιση της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στα Φύλλα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην Κοινότητα Φύλλων».

Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.
Και προβλέπει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων στην περιοχή των Φύλλων, μέχρι την έξοδο στο ποτάμι του Λήλαντα, όπως και την κατασκευή συνολικά 30 φρεατίων υδροσυλλογής και άλλων 10 κεντρικών φρεατίων και τη σύνδεσή τους με το δίκτυο αποχέτευσης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 100.000 ευρώ. Το συνολικό του κόστος θα καλυφθεί από την Περιφέρεια, μετά την αποδοχή σχετικού αιτήματος που υπέβαλε η ΔΕΥΑΧ.

.............................................................................................................................

Φάνης Σπανός (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας):
«Θωρακίζουμε τον τόπο μας, Προστατεύουμε τις περιουσίες μας. Εκτελούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας επί του ποταμού Λήλαντα. Παράλληλα, χρηματοδοτούμε έργο σημαντικής αναβάθμισης αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην περιοχή της κοινότητας Φύλλων. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, αναμένουμε την ταχεία υλοποίηση των εργασιών από τη ΔΕΥΑΧ του Δήμου Χαλκιδέων».