Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023
04:16:13

Χαλκίδα

Ανάπλαση διαδρομής από Κάτω Στενή έως Βρύση Νταβέλη

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση χώρων αναψυχής και περιπάτου οικισμού Στενής» συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση και ανάδειξη της διαδρομής από την Κάτω Στενή μέχρι την Άνω Στενή και κατ' επέκταση μέχρι την πλατεία «Βρύσης Νταβέλη».
Σε αυτό το τμήμα προβλέπεται να γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:
- καθαιρέσεις παλαιών μη καλαίσθητων πλακοστρώσεων και λιθοδομών
- αποκατάσταση των παλαιών πλακοστρώσεων και λιθοδομών.
- λιθεπένδυση όλων των υπαρχόντων τοιχίων κατά μήκος της διαδρομής
- αντικατάσταση όλων των παλαιών φωτιστικών ιστών και φωτιστικών σωμάτων με ομοιόμορφα φωτιστικά τύπου led
- αποξήλωση των φθαρμένων πλακοστρώσεων της πλατείας «Βρύσης Νταβέλη»
- αποκατάσταση των πλακοστρώσεων με πλάκες Καρύστου
- δημιουργία πέτρινων καθιστικών

Το έργο, με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 400.000 ευρώ, θα συγχρηματοδοτηθεί εξ ημισείας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα δημοπρατήσει το έργο και θα επιβλέψει την υλοποίησή του.

............................................................................................................................

Φάνης Σπανός (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας):
«Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων με στόχο την αναβάθμιση και ανάδειξη της Άνω και της Κάτω Στενής. Η παρέμβασή μας έχει τουριστικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα και θα έχει πολλαπλό όφελος για την τοπική οικονομία».

Γιώργος Ψαθάς (Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων): «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ομορφιά της διαδρομής και να την κάνουμε πιο φιλική, πιο ευχάριστη για τους κατοίκους, αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται να γνωρίσουν τον τόπο μας».