Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
12:49:05

Χαλκίδα

Μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου η αποχή των δικηγόρων

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενημερώθηκε για τις έως τώρα εξελίξεις-συζητήσεις επί του ασφαλιστικού. Και κατόπιν διαλογικής συζήτησης, αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου.
Επίσης, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα που τυχόν προκύψουν.

Το δικηγορικό σώμα επιβεβαίωσε τη θέση του ότι ένας ουσιαστικός διάλογος προϋποθέτει την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης και την έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση. Αφού, δεν μπορεί να συνιστά βάση διαλόγου για ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, το σημερινό προσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, είναι αναξιόπιστο, στερείται αναλογιστικής μελέτης και οδηγεί απροσχημάτιστα σε δήμευση του εισοδήματος των δικηγόρων.

ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Στα χνάρια του δικηγορικού κόσμου και οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι και αυτοί απέχουν πανελλαδικά από τα καθήκοντά τους έως την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό προσχέδιο της Κυβέρνησης.