Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023
21:41:53

Χαλκίδα

Εκτός εκλογών ο Πνευματικός

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ
ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ

Αποσύρεται από την εκλογική μάχη ο μέχρι χθες υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια, Σπύρος Πνευματικός ως αποτέλεσμα των χθεσινών του δηλώσεων, αλλά και του σάλου που ακολούθησε.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σήμερα το πρωί στα Λουτρά Αιδηψού, ανακοίνωσε ότι ο Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα και ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα του εαν εκλεγεί.
«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να απαντήσει στις κατηγορίες για κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην Υγεία.
Διευκρινίζεται ότι το όνομά του Σπύρου Πνευματικού δεν μπορεί να διαγραφεί από τα ψηφοδέλτια καθώς έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα.

Την προαναγγελία Μητσοτάκη επιβεβαίωσε και ο Σπύρος Πνευματικός, ο οποίος με δήλωσή του στο Facebook απολογήθηκε εκ νέου και έκανε γνωστή την παραίτησή του.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά».