Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
18:13:08

Χαλκίδα

Η λίστα των υποψηφίων του «Πράσινο & Μωβ» στην Εύβοια

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ θα είναι παρούσα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Παρούσα και στην Περιφερειακή Ενότητά μας, με 7 υποψηφίους.

Στη λίστα στην Εύβοια συμπεριλαμβάνονται κατά σειρά, οι:
• Γραμματικογιάννη Βασιλική (δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο περιβαλλοντικό ρεπορτάζ και τιμητικές διακρίσεις / συν-επικεφαλής της συμμαχίας – μέλος της Γραμματείας των Πρασίνων / Αθήνα), στη φωτογραφία
• Λειβαδίτης Στάθης (ελευθερος επαγγελματίας – δημοσιογράφος / αναπλ. μέλος Διοικούσας Κόμματος Πειρατών Ελλάδας / Χαλκίδα), στη φωτογραφία
• Κούτσικος Γιάννης
• Καρβούνη Αργυρώ (μητέρα του νεογνού που έπαθε σοβαρή βλάβη της υγείας του, εξαιτίας της κακής ποιότητας του νερού και του δικτύου ύδρευσης στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας, με προβλήματα στο λόγο και στην κίνηση)
• Καραγιλάνης Σταύρος (δάσκαλος γιόγκα - παραγωγός βίγκαν προϊόντων ζύμωσης - σύμβουλος & σεφ μακροβιοτικής διατροφής / Ερέτρια)
• Κλήμη Ελένη (φιλοζωική δράση για τα αδέσποτα / μέλος του Συντονιστικού του Κόμματος Για Τα Ζώα / περιοχή Χαλκίδας)
• Τσιριμώκου Γιώτα (καθηγήτρια γερμανικών - βίγκαν ακτιβίστρια / μέλος του Συντονιστικού του Κόμματος Για Τα Ζώα / Ερέτρια)

[ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ – Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ
Το «Πράσινο & Μωβ» αποτελεί τη συμμαχία επτά πολιτικών δυνάμεων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Πράσινοι - Αλληλεγγύη, Πειρατές, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας και Κύκλος – Οικοφεμινιστικό Quίνημα. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο συντάσσεται στην Ομάδα των Greens / European Free Alliance, (Πράσινοι - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία).
Στο σχήμα συμμετέχουν ενεργοί πολίτες και ακτιβιστές σε θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων, σεβασμού και προστασίας του ανθρώπου, της φύσης και των ζώων, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών και δικαιοσύνης.

Ο αποκλεισμός της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ από τη διαδικασία των εκλογών της 21ης Μαΐου (με απόφαση του Αρείου Πάγου, λόγω μη έγκαιρης κατάθεσης του συνδυασμού στην εκλογική πλατφόρμα, που για πρώτη φορά θεσμοθέτησε το Υπουργείο Εσωτερικών και τη διαχείριση της ανέλαβε ιδιωτική εταιρία, δηλ. για τεχνικούς λόγους που αφορούσαν στην ικανότητα και τη φιλικότητα ή μη μιας πλατφόρμας μιας εταιρείας, δημιουργώντας και ζητήματα δημοκρατίας και συνταγματικότητας) δεν χωρούσε επανάληψη.
Αυτήν τη φορά το εμπόδιο τέθηκε με την παρακράτηση του παραβόλου των 37.350 ευρώ που είχε κατατεθεί για τους 249 υποψήφιους (γιατί «δεν προβλέπεται η επιστροφή του», όσο κι αν μέχρι τώρα επιστρεφόταν όσο κι αν παράβολο ονομάζεται το χρηματικό ποσό που προκαταβάλλεται στο Δημόσιο για την άσκηση ορισμένου δικαιώματος, το οποίο στην περίπτωση δεν ασκήθηκε), όμως κι αυτό ξεπεράστηκε. ]