Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:35:48

Χαλκίδα

Συνελήφθη ο Αμαρύνθιος οπαδός της ΑΕΚ για τη ρίψη φωτοβολίδας

Εντοπίστηκε στην Αμάρυνθο και συνελήφθη (σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουνίου) από την Αστυνομία, το άτομο που φέρεται ότι έριξε φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΑΕΚ με τον Βόλο.
Η σύλληψη προέκυψε μετά από συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Αθλητικής Βίας και της ΠΑΕ ΑΕΚ. Και πλέον, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του ματς – γιορτής στην ΟΠΑΠ Arena για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από την ΑΕΚ, φωτοβολίδα ευθείας βολής πετάχτηκε με πιστόλι από το πέταλο των οργανωμένων της «Θύρας 21» και «καρφώθηκε» στο άνω διάζωμα της απέναντι κερκίδας. Περιστατικό που προκάλεσε μικροεγκαύματα σε φίλαθλο και τραυμάτισε παλαίμαχο της ομάδας που έκανε ράμματα, ενώ θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραίο για τη σωματική ακεραιότητα των θεατών .
Στη λογική της μηδενικής ανοχής σε επικίνδυνες παραβατικές συμπεριφορές, η διοίκηση της ΑΕΚ εντόπισε ως υπαίτιο τον νεαρό κάτοχο διαρκείας - οπαδό της από την Αμάρυνθο, του επέβαλε ισόβια απαγόρευση εισόδου του στο γήπεδό της και έδωσε τα στοιχεία του στην Αστυνομία για τα περαιτέρω.
Ο πατέρας του νεαρού Αμαρύνθιου, μιλώντας προ εβδομάδας στην «Ευβοϊκή Γνώμη», αρνήθηκε ότι ο γιος του είναι ο υπαίτιος του περιστατικού και διαμαρτυρήθηκε «διότι δόθηκαν ελαφρά τη καρδία τα στοιχεία του στη δημοσιότητα, ενώ δεν τον δείχνει η κάμερα να πετάει φωτοβολίδα».

[ Στη φωτογραφία, η επεξεργασμένη εικόνα του νεαρού, από τις κάμερες του γηπέδου, που είχε δημοσιοποιήσει από την πρώτη στιγμή η ΑΕΚ. ]