Κυριακή 19 Μαϊου 2024
10:46:05

Χαλκίδα

Απασφάλισε ο Τάρτης με τον Ανδρουλάκη!

Αποχωρεί από τη λίστα του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις δεύτερες εκλογές;

...................................................................................................................................

Την επομένη των εκλογών ήταν η γεμάτη αιχμές ανάρτηση του στο fb κατά των τοπικών αξιωματούχων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το συστηματικό «σπρώξιμο» της υποηφιότητας Καζάνη, που στη συνέχεια, σε ραδιοφωνική παρέμβαση συγκεκριμενοποιήθηκε με ονόματα και ...διευθύνσεις!

Τώρα, με την ανακοίνωση Ανδρουλάκη για την (επιλογή της έδρας στην Α' Θεσσαλονίκης και) κατ' ουσίαν αφαίρεση της βουλευτικής έδρας από το ιστορικό στέλεχος Χάρη Καστανίδη, ήταν η σειρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να δεχθεί ευθεία πολιτική επίθεση από τον Θανάση Τάρτη!...
Σε ανάρτηση στη σελίδα του στο fb, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, αναφέρει επί λέξει:
«Η εθνοκάθαρση στο ΠΑΣΟΚ είναι σε πλήρη εξέλιξη! Λυπάμαι πολύ που τον στήριξα! Ντροπή!! Ποτέ δεν πίστευα ότι θα το έλεγα αυτό!!!»
Ενώ, απαντώντας σε σχόλιο διαδικτυακού φίλου του, δεν απέφυγε τον σκληρό χαρακτηρισμό: «Και ξέρεις τι αγώνα έδωσα γι΄ αυτόν. Δυστυχώς Μαφία.»

Ο Θανάσης Τάρτης έχει ...απασφαλίσει έναντι της ηγετικής ομάδας, ενοχλημένος (όχι μόνον αυτός, αλλά και όλοι οι συνυποψήφιοί της) για την πέραν των επιτρεπτών ορίων εμπλοκή των τοπικών αξιωματούχων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εκλογές, υπέρ της Κατερίνας Καζάνη, την οποία παρουσίαζαν ως «εκλεκτή του αρχηγού», χωρίς την οποιαδήποτε αντίδραση από πλευράς του κεντρικού –ήτοι, ηγετικού- κομματικού μηχανισμού.

Αξίζει να τονιστεί μάλιστα, ότι ο γνωστός δικηγόρος, σε άλλο σχόλιό του, είχε αφήσει και σαφές υπονοούμενο ότι είτε θα αποχωρήσει από το κόμμα είτε δεν θα δεχθεί το όνομά του να συμπεριληφθεί στη λίστα των προσεχών εκλογών της 25ης Ιουνίου: «...Εγώ θα πάω σπίτι μου. Ας δώσουν την μάχη γι΄ αυτούς, οι άνθρωποι που επέλεξαν. Εγώ δεν μπορώ να πω στους δικούς μου να στηρίξουν πάλι. Λυπάμαι!»
Ως προς την έξοδο από το κόμμα, επανήλθε και το ξεκαθάρισε: «Σύντροφοι και συντροφισσες μην ελπίζετε να φύγω εγώ απο το ΠΑΣΟΚ. Ξέρω ότι κάποιοι και κάποιες θα το θέλατε πολύ. Δεν θα σας κάνω την χάρη. Εδώ θα είμαι και θα ασκώ κριτική όταν και όπως εγώ νομίζω.»
Για τη συμμετοχή του τη λίστα των προσεχών εκλογών της 25ης Ιουνίου, το ερώτημα παραμένει.