Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
02:07:50

Χαλκίδα

Η πρώτη εγκατάσταση για το Υδατοδρόμιο Σκύρου

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΚΥΡΟΥ (ΛΙΝΑΡΙΑ)
Τοποθετήθηκε η αίθουσα αφίξεων - αναχωρήσεων

Η 7η συνεχής θητεία (2023-25) του Κυριάκου Αντωνόπουλου στην προεδρία του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου ξεκίνησε ιδιαίτερα ελπιδοφόρα:
Σε συνέχεια των αδειοδοτήσεων για την ίδρυση Υδατοδρομίου στο Λιμάνι της Λιναριάς, ολοκληρώθηκε από την Hellenic Seaplanes η τοποθέτηση προκατασκευασμένης αίθουσας αφίξεων - αναχωρήσεων στο προκαθορισμένο σημείο.

Τα επόμενα βήματα αφορούν στον εξοπλισμό του Υδατοδρομίου με συστήματα ελέγχου και ασφάλειας όπως μαγνητική πύλη, x-ray, δημιουργία χώρου αναμονής και εισιτηρίων, τοποθέτηση πλωτής προβλήτας κλπ.
Μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού θα ακολουθήσει επιθεώρηση από κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών προκειμένου να δοθεί η άδεια λειτουργίας. Ενώ, η ανάδοχος εταιρείαHellenic Seaplanes θα προχωρήσει σε δοκιμαστικές πτήσεις και στη δημιουργία ενός βιώσιμου πρώτου δικτύου στις Σποράδες.

Εξέλιξη στη συγκοινωνιακή σύνδεση της Σκύρου, που θα αποτελέσει τομή για τον τουρισμό και την κοινωνία του νησιού, αναδεικνύοντας την εξωστρέφεια και ενισχύοντας το σύστημα των ιατρικών διακομιδών.
Αποτέλεσμα στο οποίο συμβάλλει κατά πολύ η πρωτοπόρα αντίληψη, η διάθεση προσφοράς και η διοικητική συνέχεια στο Λιμενικό Ταμείο Σκύρου, που διενήργησε τον πρώτο διαγωνισμό στην Ελλάδα για υδατοδρόμιο σε λιμάνι, το 2014, και που συμμετείχε σε κάθε νομοθετική προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, με παρεμβάσεις σε ζητήματα που αφορούσαν το πλαίσιο λειτουργίας των υδροπλάνων και των υποδομών.