Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
06:41:30

Χαλκίδα

Ενημερωτική συνάντηση στη Χαλκίδα για το νέο ΠΕΠ Στερεάς

Ενημερωτικές συναντήσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για την παρουσίαση του νέου Περιφερειακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027», προγραμματίζουν η Περιφέρεια με την ΕΥΔΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις έρχονται σε συνέχεια της έγκρισης του προγράμματος και της 1ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027».

Στόχος των συναντήσεων με εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους και εκπροσώπους φορέων, είναι η αναλυτική ενημέρωσή τους για:
- τον προγραμματισμό των προσκλήσεων ένταξης έργων και δράσεων,
- τη μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των προτεινόμενων προς ένταξη έργων και γενικά τον τρόπο ανάπτυξης και υλοποίησης του προγράμματος.

Η ενημερωτική συνάντηση για την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, στη Χαλκίδα.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, αναφέρει:
«Πετύχαμε πολλά με τα λίγα του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται. Θέλουμε να πετύχουμε περισσότερα και για όλους με το νέο ΕΣΠΑ 21 – 27. Θέλουμε να πιάσει τόπο και να διαχυθεί το όφελος προς όλους:
Προς τούτο, καλούμε την επόμενη περίοδο τους κοινωνικούς μας εταίρους, τους συνοδοιπόρους στον σχεδιασμό, αλλά και την εκτέλεση πλέον του προγράμματος, σε κάθε Περιφερειακή ενότητα για να τους ενημερώσουμε αναλυτικά, ώστε να προετοιμαστούν καταλλήλως. Θέλουμε μαζί να αξιοποιήσουμε το νέο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 426,066 εκατ. ευρώ, για να απαντήσουμε στις πιο κρίσιμες αναπτυξιακές και κοινωνικές προκλήσεις της Περιφέρειάς μας.»