Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μουσείο Βιολογικής Ωκεανογραφίας στη Λίμνη

Μουσείο Βιολογικής Ωκεανογραφίας, στο οποίο θα στεγαστεί η συλλογή του αείμνηστου καθηγητή Αναστασίου Χρηστομάνου, πρόκειται να δημιουργηθεί στη Λίμνη.

Η δημιουργία του Μουσείου θα αποτελέσει αντικείμενο συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, κατά πως περιγράφεται στο σχετικό Μνημόνιο που συνυπογράφηκε σήμερα (Παρασκευή 24 Μαρτίου) δια των εκπροσώπων τους.

Η συλλογή Χρηστομάνου είχε περιέλθει στην κατοχή του Δήμου, κατόπιν δωρεάς, με σκοπό τη δημιουργία του πρώτου ωκεανογραφικού μουσείου στην Ελλάδα. Προκειμένου να καταστεί εφικτή η δημιουργία του εν λόγω Μουσείου, προς αξιοποίηση και ανάδειξη της συλλογής, ο Δήμος αιτήθηκε τη συνδρομή της Βουλής. Η Βουλή ανταποκρίθηκε άμεσα, αναλαμβάνοντας όχι μόνο τη χρηματοδότηση του έργου αλλά και το συντονισμό των επιμέρους μερών προς άμεση δρομολόγησή του. Σε αυτό το πλαίσιο, η καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου, Περσεφόνη Μεγαλοφώνου, προχωράει στην επανεκτίμηση του τμήματος εκείνου των αντικειμένων της συλλογής Χρηστομάνου, που προορίζονται προς έκθεση, καθώς και στην προετοιμασία μιας ολοκληρωμένης μουσειολογικής πρότασης.

[ Ο παριστάμενος στην εκδήλωση υπογραφής του Μνημονίου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτήρισε ως «ορθή» την πρωτοβουλία να γίνει το συγκεκριμένο Μουσείο στη Λίμνη, και τον Βόρειο Ευβοϊκό, «ένα μοναδικό θαλάσσιο βιότοπο, ένα φυσικό ιχθυοτροφείο και πηγή ζωής». «Μετά τη πύρινη καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια, η θάλασσα μας ξαναδίνει ζωή» επεσήμανε, αθροίζοντας στην αναπτυξιακή προοπτική «και τον αλιευτικό τουρισμό, ως έναν άλλον άξονα». ]

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.