Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
17:14:35

Χαλκίδα

Θέατρο Χαλκίδας: Νέα καλλιτεχνική διευθύντρια

Νέα καλλιτεχνική διευθύντρια στο Θέατρο Χαλκίδας αναλαμβάνει η Ιουλία Σιάμου.

Καλείται να προγραμματίσει το 7ο bio- mechanical festival, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούλιο και τη γενικότερη καλλιτεχνική πορεία του Θεάτρου, τα εργαστήρια ενηλίκων του οποίου έχει αναλάβει από τον περασμένο Νοέμβριο.
Σε αυτήν την προσπάθεια «θα έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και τις νέες ιδέες» και να γευτεί την αντίστιξη «μιας θεατρικής ομάδας που έχει βρει έναν τρόπο, έναν δρόμο να δουλεύει και να δημιουργεί κόντρα σε μια εποχή δύσκολη, έως ισοπεδωτική», χωρίς ωστόσο να αποφύγει τα προβλήματα που ανάγονται σε πρακτικό επίπεδο, «γιατί για να παρουσιάσεις μια ολοκληρωμένη δουλειά χρειάζονται χρήματα που –όπως τις περισσότερες φορές- δεν υπάρχουν».

[ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ιουλία Σιάμου είναι σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Αριστούχος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Θεμέλιο» (αποφοίτησε το 1995) και στη συνέχεια, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ παρακολουθεί Μεταπτυχιακό πρόγραμμά του. Παράλληλα, έχει σπουδάσει κλασσικό χορό στη Σχολή της Μαρί Αγγελοπούλου και τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο.
Έχει σκηνοθετήσει σειρά θεατρικών παραστάσεων έχοντας υποψηφιότητα για το Βραβείο Νέου Δημιουργού «Κάρολος Κουν, με «Το Αμάρτημα της μητρός μου» και συμμετοχή στην εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ «Les Eurotopiques» στη Γαλλία, με την επιμέλεια της παράστασης «Femmes en flammes».
Ενώ έχει εργαστεί και ως ηθοποιός στο θέατρο (κυρίως) και στην τηλεόραση. Έχει διδάξει αυτοσχεδιασμό και υποκριτική και συμμετάσχει σε ομάδες παραγωγής θεατρικών παραστάσεων και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων επαφής των παιδιών με την τέχνη. ]