Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
13:05:11

Χαλκίδα

Μπαράζ κινητοποιήσεων την Τετάρτη για την τραγωδία στα Τέμπη

ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Πανευβοϊκή 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου προκήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας, στέλνοντας το μήνυμα ότι «το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα μείνει αναπάντητο».
«Η οργή όλων μας πρέπει τώρα να γίνει ορμητικό ποτάμι αγώνα που θα πνίξει τις πολιτικές που θεωρούν τις ζωές μας κόστος» σημειώνει και καλεί τα σωματεία μέλη του σε δράση. «Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Φτάνει πια η κοροϊδία. Καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνήσεις και εργοδοσία που στο βωμό της κερδοφορίας δεν υπολογίζουν τίποτα. Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» επισημαίνει.

Χαιρετίζοντας τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα των προηγούμενων ημερών, το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει τέσσερις διαφορετικές συγκεντρώσεις
- στη Χαλκίδα, στις 12 το μεσημέρι, στην αρχή του πεζόδρομου πίσω από τα Δικαστήρια
- στην Ιστιαία, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία
- στο Αλιβέρι, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο άγαλμα του λιγνιτωρύχου
- στο Μαντούδι, στη 1 μετά το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Στο ίδιο κλίμα, και η ΑΔΕΔΥ, που αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για την ίδια ημέρα, απαιτώντας «μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεωνκαι να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών»

Η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις12:30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.