Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
10:30:05

Χαλκίδα

Τοποθετούνται οι κάδοι ανακύκλωσης ιματισμού

Ξεκίνησε (σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, στο πλαίσιο προγράμματος ομόφωνα εγκεκριμένου από το Δημοτικό Συμβούλιο) η τοποθέτηση συνολικά 108 μωβ κάδων ανακύκλωσης ιματισμού σε διάφορα σημεία του Δήμου Χαλκιδέων.

Όσοι πολίτες επιθυμούν, θα μπορούν να εναποθέτουν στους κάδους ρούχα, ζεύγη παπουτσιών, λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια), καθώς και αξεσουάρ (τσάντες, ζώνες) και ότι υφασμάτινο που δεν χρειάζονται.

Κατά την αποκομιδή τους, θα γίνεται μικρή διαλογή και τα υλικά που είναι σε καλή κατάσταση θα προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες για επανάχρηση, ενώ τα υπόλοιπα θα προωθούνται για ανακύκλωση.

Τα άχρηστα ρούχα θα συλλέγονται από το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρείας και θα μεταφέρονται στις αποθήκες της για μετέπειτα διαχείριση. Θα συσκευάζονται, θα συμπιέζονται με ειδική τεχνική και θα οδηγούνται στην ανακύκλωση.

Ως αντισταθμιστικό όφελος για το Δήμο Χαλκιδέων από την Εταιρεία έχει συμφωνηθεί η προσφορά προϊόντων ή δωροεπιταγών για συμπολίτες που έχουν ανάγκη.