Τρίτη 23 Απριλίου 2024
17:49:07

Χαλκίδα

Από το Νοσοκομείο Καρύστου, διοικητής στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Ο Αναστάσιος Μίχας, μέχρι τώρα Αναπληρωτής Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Χαλκίδας- Καρύστου – Κύμης, τοποθετείται Διοικητής στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.

Αναπληρωτής Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου από το 2012, «επιβίωσε» με τρεις Κυβερνήσεις και αποτελεί τον παλαιότερο διοικητή νοσοκομείου στη χώρα.
Συνέδεσε το όνομά του με την εντυπωσιακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου που πλέον μπορεί να συγκριθεί μόνο με αντίστοιχα μεγαλύτερων πόλεων αν όχι του ιδιωτικού τομέα.
Διαθέτει την υψηλότερη βαθμολογία αξιολόγησης σε όλη την υγειονομική περιφέρεια αν όχι και ευρύτερα
Και πλέον, έχει μπροστά του μια νέα πρόκληση: Τοποθετείται σε ένα νοσοκομείο της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα ευαίσθητο, λόγω των παιδιών, με πολλά και μεγάλα προβλήματα και με τμήματα που οδεύουν προς τους ιδιώτες.

[ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο Αναστάσιος Μίχας, είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, με ειδίκευση στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου M.B.A. από το ίδιο πανεπιστήμιο με βαθμό άριστα. Έχει εργαστεί σε σημαντικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα και από το 2012 έχει οριστεί ως Αναπληρωτής Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου Διόκλειον. Το 2018, διατέλεσε παράλληλα και για ένα χρόνο Διοικητής και στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης Γ. Παπανικολάου, ενώ από το 2019 είναι ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Γ.Ν. Χαλκίδας- Γ.Ν. Καρύστου - Γ.Ν. Κύμης. Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες συνέδρια στο χώρο της υγείας και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Management Υπηρεσιών Υγείας. Του έχει απονεμηθεί το χρυσό βραβείο στα HealthCare Business Awards 2017. Έχει τιμηθεί από το Αρχηγείο Στόλου και από τον Δήμο και τους τοπικούς φορείς της Καρύστου για την προσφορά του στο Νοσοκομείο και στην πόλη της Καρύστου. Μιλάει δυο ξένες γλώσσες και είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. ]

[ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ
https://www.ikarystos.gr/2023/03/blog-post.html ]

[ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Η ανάκαμψη και η επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας που επιχειρείται να παρουσιαστεί συχνά, ουδέποτε πέρασε μέσα από τα νοσοκομεία του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Και το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», που λειτουργεί με όρους οικονομικής κρίσης από το 2010 μέχρι σήμερα και επιπλέον καλείται να ανταπεξέλθει στο έργο του χωρίς ουσιαστική ενίσχυση και με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του να καιροφυλαχτεί, είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Ας αναφερθούμε μόνον σε δύο δεδομένα:
-Χωρίς αντικατάσταση των συνταξιοδοτηθέντων γιατρών, στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας και εφημερεύει κάθε δεύτερη ημέρα, η ταυτόχρονη λειτουργία περισσότερων από δύο χειρουργικών αιθουσών είναι αδύνατη και με προτεραιότητα στα έκτακτα περιστατικά, τα τακτικά χειρουργεία έχουν λίστα αναμονής στο 3.000!..
-Η επιρρεπής στις ιδιωτικοποιήσεις Κυβέρνηση, παρά την άριστη λειτουργία της, μετατρέπει την ογκολογική μονάδα, που ανήκει στο δημόσιο σύστημα υγείας, σε αυτοτελές κέντρο με τη μορφή νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου και με μεταφορά των ογκολογικών τμημάτων του «Αγία Σοφία» και του παρακείμενου «Π.&Α. Κυριακού», ανοίγοντας το δρόμο για παραπομπή των περιστατικών που εξυπηρετούν αυτά τα τμήματα στον ιδιωτικό τομέα και για απ' ευθείας κέρδη και διαχείρισή τους από τους νέους ιδιοκτήτες και λοιπούς εμπλεκομένους. ]