Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023
21:53:22

Χαλκίδα

Μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης το pick του χιονιά

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας έχει ξεκινήσει να χιονίζει και να το στρώνει στα ορεινά και ημιορεινά όλης της Εύβοιας. Με τον χιονιά να κατεβαίνει όσο περνάει η ώρα προς τις πιο πεδινές περιοχές, κυρίως στις βόρειες και ανατολικές περιοχές. Μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης, είναι πιθανόν να υπάρξουν κατά τόπους εξάρσεις με έντονες χιονοπτώσεις ή και χιονοκαταιγίδα, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν το ίδιο διάστημα, ελαφρά χιονόπτωση και μέσα στην πόλη της Χαλκίδας.

Στο οδικό δίκτυο
Ελεύθερη είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στο σύνολο το εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Εύβοιας παρά το χιονιά. Μηχανήματα της Περιφέρειας είναι σε επιφυλακή και καθαρίζουν τους δρόμους, με τις αντιολισθητικές αλυσίδες να είναι απαραίτητες, μέχρι νωρίς το απόγευμα, στα εξής τμήματα του οδικού δικτύου: Στενή-Στρόπωνες, Μετόχι-Κύμη, Κάψαλα-διασταύρωση Στουπαίων και Πόρτο Λάφια Καρυστίας και στη θέση Άγιος στο Προκόπι. Πάντως, όσοι πρόκειται να μετακινηθούν, καλό θα είναι να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, αφού είναι βέβαιο ότι με το πέρασμα της ώρας και την αυξανόμενη χιονόπτωση, αυτές θα χρειάζονται σε πολλά περισσότερα σημεία.

Δευτέρα:
Όσο βαδίζουμε προς το βράδυ και το τέλος της ημέρας o καιρός επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο κυρίως στα ανατολικά και κεντρικά τμήματα του Νομού, με τις χιονοπτώσεις να καλύπτουν τις περιοχές έως και σε υψόμετρο 300 μέτρων. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις γενικά στα 3-4 b, πολύ ισχυροί στις ανατολικές και νότιες ακτές. Η θερμοκρασία το βράδυ θα σημειώσει αισθητή πτώση, φτάνοντας στους 3ο C στη Χαλκίδα και χαμηλότερα στις περιοχές.
Τρίτη:
Συνεχίζεται ο μουντός καιρός, με βροχές μεγαλύτερης έντασης και έκτασης, κυρίως στα ημιορεινά, σε εναλλαγή με πυκνή συννεφιά, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, Τις μικρές νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και σταδιακά θα ησυχάσουν. Οι άνεμοι πολύ ισχυροί έως και θυελλώδεις κυρίως στα ανατολικά και το Κάβο Ντόρο. Η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο τμήμα του Νομού θα κυμανθεί σε μονοψήφιες τιμές. Υψηλότερη θα είναι στα νότια και δυτικά παραθαλάσσια, όπου θα φτάσει έως τους 9ο C (στη Χαλκίδα στους 8ο C), ενώ οι ελάχιστες θα είναι κάτω του μηδενός (στη Χαλκίδα, τα ξημερώματα στους -1ο C)
Τετάρτη - Πέμπτη:
Από τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης, ο καιρός θα βελτιωθεί. Με τις χιονοπτώσεις πλέον να συνεχίζουν μόνον στα ορεινά, έντονη τη συννεφιά, βροχές μέτριας έντασης και κατά τόπους χιονόνερο, τους ανέμους να στρέφονται ελαφρά σε βορειοδυτικούς και να εξασθενούν στα 2-3 b, τη θερμοκρασία να ανεβαίνει μεσοσταθμικά κατά 3-4ο C. Την Πέμπτη, ο καιρός θα βελτιωθεί και άλλο. Παραμένει η έντονη συννεφιά, οι χιονοπτώσεις σταματούν, οι βροχές εξασθενούν και περιορίζονται, οι άνεμοι διατηρούνται στα 2-3 b, η θερμοκρασία ανεβαίνει μεσοσταθμικά ακόμη 2-3ο C.
Από το μεσημέρι της Παρασκευής, ο καιρός θα επιδεινωθεί και δεύτερο κύμα χιονιά θα ενσκύψει το Σαββατοκύριακο.