Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Εύβοια ως ανταγωνιστικός κινηματογραφικός προορισμός

Η Αργυρή Άρκτος Σεναρίου του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου απονεμήθηκε στην ταινία της Γερμανίδας σκηνοθέτιδας Άνγκελα Σανελεκ «Music».
Η ταινία που αποτελεί μια κινηματογραφική προσέγγιση στον μύθο του Οιδίποδα, με τον Αργύρη Ξάφη και τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου να εμφανίζονται μεταξύ άλλων σε αυτήν, γυρίστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της στην Ελλάδα, στη νότια Πελοπόννησο και στην Εύβοια.

Εxecutive producer είναι η ελληνική Heretic. Η εταιρεία των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες στα βραβεία ενός ακόμη μεγάλου φεστιβάλ μετά τον Χρυσό Φοίνικα που κέρδισε το «Τρίγωνο της Θλίψης» του Σουηδού σκηνοθέτη Ρούμπεν Όστλουντ στις Κάννες, μέρος του οποίου επίσης γυρίστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Εύβοια στην Παραλία Χιλιαδού.

Έτσι, η Ελλάδα, και ειδικότερα η Εύβοια, αναδεικνύεται ως ένας από τους ανταγωνιστικούς κινηματογραφικούς προορισμούς για μεγάλες διεθνείς συμπαραγωγές.
Κάτι που είχε πιστοποιήσει και το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας (Location Award) 2022 που απένειμε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Film Commissions (EUFCN), προ ημερών και μετά από ψηφοφορία κοινού στην Παραλία Χιλιαδού.

 

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.