Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
14:46:22

Χαλκίδα

Βραβείο για τον Ψηφιακό Βοηθό (Chatbot) της Περιφέρειας

«Gold» βραβείο στα Best City Awards 2023 και συγκεκριμένα στην κατηγορία «Αξιοποίηση Τεχνολογιών AI & ML» για την υλοποίηση του αυτόματου Ψηφιακού Οδηγού (Chatbot), έλαβε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Μια διάκριση - απόδειξη των βημάτων ψηφιακής καινοτομίας που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια, με στόχο την υποστήριξη των πολιτών και την προώθηση της συμμετοχικότητας.

[ Ο καινοτόμος «Ψηφιακός Βοηθός» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι προσβάσιμος στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας (https://pste.gov.gr/), αλλά και στην πλατφόρμα του facebook (https://www.facebook.com/perifereiastereaschatbot/) και έχει τη δυνατότητα με τρόπο άμεσο, απλό και γρήγορο να δίνει αυτοματοποιημένες πληροφορίες στους χρήστες και να τους ενημερώνει για ποικίλα ζητήματα.
Οι χρήστες, μέσα από τον «Ψηφιακό Βοηθό» μπορούν να ενημερώνονται για τις ψηφιακές λειτουργίες της Περιφέρειας, όπως τις διαθέσιμες απομακρυσμένες υπηρεσίες και τους τρόπους εξυπηρέτησης, να στέλνουν τις ερωτήσεις τους και να επιλέγουν μία από τις προτεινόμενες εναλλακτικές άμεσα και με συνεχή, αδιάλειπτη ροή.
Το συγκεκριμένο Chatbot, που αποτελεί πρόγραμμα σε υπολογιστές ή κινητές συσκευές, μιμείται τη γραπτή επικοινωνία, χρησιμοποιεί τεχνικές επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να απαντάει άμεσα σε ερωτήματα, να δίνει έγκαιρα πληροφορίες και να υποστηρίζει διαδραστικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες και συναλλαγές.
Βασικό χαρακτηριστικό της καινοτομίας του «Ψηφιακού Βοηθού», που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τεχνολογίας & Καινοτομίας Crowdpolicy, είναι η δυνατότητά του να μαθαίνει και να εξελίσσεται συνεχώς μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης και συμμετοχής των χρηστών. ]

..................................................................................................................................

Κωνσταντίνος Βαρδακώστας (Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για θέματα Καινοτομίας, Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης):
«Είμαστε υπερήφανοι για τη βράβευση του Ψηφιακού μας Βοηθού (AI Chatbot) στα φετινά Best City Awards! Ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα στη εξυπηρέτηση του πολίτη, που έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των υπηρεσιών μας. Στόχος μας είναι ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών, η απλοποίηση των διαδικασιών και η αμεσότερη εξυπηρέτηση εκτός του γκισέ. Ο ψηφιακός μας βοηθός είμαι σίγουρος πως θα εξυπηρετήσει με μεγάλη προθυμία -μέσω υπολογιστή, tablet ή smartphone- τον πολίτη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.»