Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
04:43:27

Χαλκίδα

Χειμωνιάτικο σκηνικό και στη Χαλκίδα από ξημερώματα Κυριακής

Τελικά, το Πρωτοχρονιάτικο κύμα κακοκαιρίας, δεν είχε τον όγκο των χιονιών (στη Χαλκίδα δεν έφθασαν καν) και την ένταση της παγωνιάς που μας είχε ...υποσχεθούν οι μετεωρολογικές προβλέψεις! Να 'ναι το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα προκύψει από αυτήν την Κυριακή και θα διατηρηθεί έως και την ερχόμενη Πέμπτη, πιο παγωμένο και πιο λευκό;

Η πρόβλεψη του καιρού μέχρι την προσεχή Πέμπτη στη Χαλκίδα

Τον καλό καιρό των τελευταίων ημερών, θα τον αποχαιρετήσουμε το βράδυ του Σαββάτου – ξημερώματα Κυριακής. Με τους ανέμους από νότιοι να μεταβάλλονται σε βόρειοι (στην ισχύ των 4-5 B), τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από τους 10ο C (όταν το Σάββατο θα βρίσκεται στους 15-17ο C) και τη βροχή να κάνει την εμφάνισή της (μάλιστα καταιγιστική τις νυκτερινές ώρες).
Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο καιρός θα χειροτερεύσει κι άλλο και θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα, έως και την ερχόμενη Πέμπτη. Οι βόρειοι άνεμοι αρχικά ενισχύονται στα 5-6 Β, από την Τρίτη όμως πέφτουν στα 3-4 B και μεταστρέφονται ελαφρά σε βορειοδυτικούς. Οι βροχές συνεχίζονται, τη Δευτέρα ισχυρές και τις επόμενες ημέρες σχετικά ασθενείς, που όμως τις νυκτερινές ώρες παίρνουν τη μορφή χιονόνερου. Ενώ το πρωινό της Τρίτης, υπάρχει πρόβλεψη για ελαφριά χιονόπτωση στην πόλη. Όλο το διάστημα από Δευτέρα έως και Πέμπτη, η θερμοκρασία θα βρίσκεται χαμηλά, με ελάχιστο τους -1ο C και μέγιστο τους 5ο C. Όμως, η αίσθηση της παγωνιάς θα είναι ακόμη εντονότερη, λόγω των χιονοπτώσεων που θα εξελιχθούν στα ορεινά και βαθμιαία θα επεκταθούν και σε ημιπεδινές γειτονικές περιοχές.