Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023
01:24:23

Χαλκίδα

Κουτσούμπας / ΛΑΡΚΟ: «Συνεχίστε τον αγώνα, το ΚΚΕ είναι δίπλα σας»

Δημήτρης Κουτσούμπας (Γεν. Γραμματέας Κ.Ε. ΚΚΕ) κατά τη σύσκεψη σωματείων και φορέων που διοργάνωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ:

«Έχουμε στενούς δεσμούς μαζί σας πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Γνωρίζουμε αυτό τον τόπο «από την καλή και από την ανάποδη». Διαχρονικά έχουμε δώσει μαζί αμέτρητους αγώνες και αυτό μας κάνει να νιώθουμε κομμάτι αυτής της οικογένειας.
Ξέρουμε πολύ καλά πως δεν είστε όλοι ΚΚΕ. Μειοψηφία είναι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ στην περιοχή. Μπορεί να μην είστε κομμουνιστές αλλά δεν είστε αντικομμουνιστές. Είστε ενωτικοί, έχετε ταξικό κριτήριο, έχετε ανεξάντλητη αντοχή, είστε πεισματάρηδες. Στα χτυπήματα ξανασηκώνεστε, δεν το βάζετε κάτω. Αυτό, εμάς τους κομμουνιστές μας κάνει να νιώθουμε τιμή πού ανταμώνουμε στους αγώνες σας.
Σαν ΚΚΕ και σήμερα, θα σας πούμε αυτό που σας είπαμε από την πρώτη στιγμή: Βαστάτε την ενότητα σας, την συσπείρωση γύρω από τα σωματεία σας! Σφίξτε τα δόντια γιατί έχετε δρόμο ακόμη και να είστε σίγουροι πως αν συνεχίσετε το δρόμο που έχετε χαράξει, δεν μπορεί να σας κουνήσει κανένας από την εργασία και από τα σπίτια σας. Η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ θα ξανακαπνίσει. Σε αυτόν το δρόμο, όπως μέχρι σήμερα, συνεχίζουμε να δηλώνουμε απλοί στρατιώτες στις αποφάσεις σας.
Αξιοποιήστε την πείρα πού έχει βγει μέσα από τον αγώνα σας, τον δικό σας αγώνα, και καταδικάστε όλους αυτούς πολιτικά και στην κάλπη.
Η ΛΑΡΚΟ έχει προοπτική. Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ. Μπορεί να εξασφαλιστεί η ενιαία λειτουργία της και η παραπέρα ανάπτυξη της προς όφελος των εργαζομένων και όλου του λαού. Αλλά αυτό απαιτεί μία άλλη πολιτική, μία άλλη οικονομία, μία εξουσία που θα την ασκείτε εσείς οι ίδιοι, που θα την ελέγχετε εσείς οι ίδιοι.»