Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023
01:16:55

Χαλκίδα

Η 21η επέτειος από την ενθρόνιση Χρυσοστόμου

21η επέτειος (ήταν 12 Ιανουαρίου του 2002 στο μητροπολιτικό ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας) της ενθρόνισης του Μητροπολίτη Χαλκίδας – Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων, Χρυσοστόμου.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία έτη, η τοπική Εκκλησία τίμησε την επέτειο με αρχιερατικό συλλείτουργο στο ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κανήθου, στην έδρα της Μητρόπολης με την καθιερωμένη έλευση και φιλοξενία των λειψάνων των νεοφανών Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ Λέσβου.

Με προεξάρχοντα τον Επίσκοπο Ρωγών Φιλόθεο και συλλειτουργούς τον Επίσκοπο Ωρεών & Αρχιγραμματέα της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Φιλόθεο, τον οικείο Μητροπολίτη Χρυσόστομο και πολλούς κληρικούς, ενώ παρέστη ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.

Με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κηρέως & πρωθιερέα του Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου Ρώσσου, πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μάρκου να εκφράζει «τις θερμές ευχαριστίες προς το σεπτό πρόσωπο του Επισκόπου και Μητροπολίτου μας, εξ ονόματος Κλήρου και Λαού για την καλλίκαρπη, καρποφόρο ποιμαντική και λειτουργική προσφορά, σε όλη την Ιερά Μητρόπολη, την οποία επί 21 συναπτά έτη διαποιμαίνει με την πνευματική πατρική και στοργική μέριμνά του».

Με τον Ομότιμο Καθηγητή Γλωσσολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, στην Έδρα της Γλωσσολογίας & Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη να επιδίδει στον απόφοιτο της Σχολής, τιμώμενο Μητροπολίτη, τον Σταυρό της Σχολής και το μετάλλιο, αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου.