Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
02:34:14

Χαλκίδα

Εκτός λειτουργίας δύο κάμερες με δικαστική απόφαση

Την απομάκρυνση των δύο καμερών που είχε τοποθετήσει η Δημοτική Αρχή (πρόκειται για πολιτική απόφαση και όχι υπηρεσιακή) σε χώρους συνάθροισης των εργαζομένων του Εργοταξίου του Δήμου Χαλκιδέων, διέταξε το Πρωτοδικείο Χαλκίδας.
Η απόφαση του δικαστηρίου θα βρίσκεται σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 5 Απριλίου 2023, όταν και έχει οριστεί να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει υποβάλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων.

....................................................................................

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ
«Παράνομες οι κάμερες «ασφαλείας» στο Δήμο Χαλκιδέων
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) χαιρετίζει την Δικαστική Απόφαση που απαγορεύει στον Δήμο Χαλκιδέων να λαμβάνει λήψεις με κάμερες ασφαλείας στο κτίριο της Διεύθυνσης Καθαριότητας, στο χώρο του εργοταξίου, εκεί όπου συναθροίζονται οι εργαζόμενοι, κρίνοντας επί της ουσίας πώς πρόκειται για παράνομη πράξη.
Η απόφαση αυτή, του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, αποτελεί δικαίωση για το Σωματείο Εργαζομένων που τάχθηκε από την πρώτη στιγμή κατά της χρήσης καμερών ασφαλείας στο συγκεκριμένο σημείο, καταγγέλλοντας παράνομες πράξεις και περίεργες μεθοδεύσεις με την ανοχή της Διοίκησης του Δήμου Χαλκιδέων σε βάρος των εργαζομένων.
Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων και η απόφαση που ελήφθη από το Δικαστήριο έως ότου συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, στις 5 Απριλίου 2023, συνιστά επίσης «χαστούκι» στην Δημοτική Αρχή η οποία έχει στοχοποιήσει τους εργαζόμενους που αντιτίθενται στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων με εξαιρετικά σημαντική οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξ αρχής στήριξε τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Σωματείου Εργαζομένων και θα συνεχίσει να το πράττει όταν θίγονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και προσβάλλεται βάναυσα η τιμή και η αξιοπρέπεια τους. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους Αιρετοί που καλλιεργούν κλίμα αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας στους χώρους εργασίας και προβαίνουν σε κατάχρηση εξουσίας, όπως και παρατάξεις που σιγοντάρουν τέτοιες ενέργειες προσδοκώντας κομματικά ή προσωπικά οφέλη.»

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
«Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν ότι δήθεν «το Πρωτοδικείο Χαλκίδας με απόφασή του στις 18/11/2022 απαγόρευσε τη χρήση καμερών στο Εργοτάξιο του Δήμου» και ότι δήθεν «ξηλώνονται οι κάμερες».
Τα δημοσιεύματα αυτά είναι παντελώς αναληθή και διαστρεβλώνουν την αλήθεια καθώς, στις 18/11/2022 συζητήθηκε αίτημα προσωρινής διαταγής του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας, στηριζόμενο σε σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Σωματείου. Το αιτητικό του δικογράφου ήταν να υποχρεωθεί ο Δήμος, προσωρινά, να παύσει μόνο δύο (2) κάμερες ασφαλείας στο κτίριο της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Εργοταξίου, από τις δεκαοκτώ (18) συνολικά που έχουν τοποθετηθεί σε όλο τον χώρο του Εργοταξίου.
Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με την οποία δέχτηκε εν μέρει το αίτημα του Σωματείου και μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, απαγόρευσε τη λήψη στη μία (1) από τις δύο (2) κάμερες που αναφέρονται στο δικόγραφο. Η συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε για τις 5/4/2023.
Οπότε καμία δικαστική απόφαση δεν υπάρχει, αφού η υπόθεση δεν έχει ακόμη συζητηθεί. Υπάρχει μόνο μια προσωρινή διαταγή για μία (1) κάμερα από τις δεκαοκτώ (18) συνολικά κάμερες ασφαλείας, οι οποίες φυσικά συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά στον χώρο του Εργοταξίου.»