Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
14:04:48

Χαλκίδα

Καταπλακώθηκε από πεύκο - Άργησε το ΕΚΑΒ

Νεκρός στη Βόρεια Εύβοια 55χρονος δασεργάτης που καταπλακώθηκε από πεύκο.
Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωϊνό του Σαββάτου (26 Νοεμβρίου) στο χώρο εργασιών απομάκρυνσης των καμένων δέντρων στην περιοχή του Ρετσινόλακκου.

Ασθενοφόρο (το οποίο άργησε πάνω από δύο ώρες, λόγω της ανυπαρξίας σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις-εξαγγελίες) τον παρέλαβε μετά τον απεγκλωβισμό του, ήταν όμως αργά. Άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο, λίγο πριν φτάσει στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Είναι το δεύτερο τραγικό περιστατικό –έχουν παρουσιαστεί και τραυματισμοί- με θύμα απασχολούμενο στα έργα αποκατάστασης του καμένου δάσους.
Στις 10 Νοεμβρίου είχε χάσει τη ζωή του 39χρονος δασεργάτης από τη Λίμνη, που καταπλακώθηκε από τρακτέρ όταν προσπαθούσε να απομακρύνει έναν κομμένο κορμό.

..........................................................................................

[ ΜΙΛΤΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ):
«Είναι πραγματικά τραγικά όσα συμβαίνουν με το ζήτημα του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Εύβοια. Αυτή τη φορά δασεργάτης που καταπλακώθηκε από δέντρο περιμένει εδώ και δυο ώρες ασθενοφόρο.
Τα έχουμε επισημάνει κατ' επανάληψη, εντός και εκτός Βουλής, αφουγκραζόμενοι το τι καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Βορειοευβοιώτες καθημερινά, την αγωνία τους να μην πάθουν κάτι και χρειαστεί να καλέσουν ασθενοφόρο.
Έχουμε καταθέσει τρεις ερωτήσεις στη Βουλή, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου εδώ και τρία χρόνια και οι εκάστοτε υπουργοί δεν έχουν μπει καν στον κόπο να μας απαντήσουν.
Παρότι η δημοτική αρχή του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες διοικητικές και τεχνικές διαδικασίες εδώ και χρόνια, ο σταθμός του ΕΚΑΒ δεν έχει αρχίσει καν να λειτουργεί, ενώ την ίδια στιγμή οι ελλείψεις στο προσωπικό είναι τεράστιες και τα ασθενοφόρα που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ακόμα στο «θα».
Ίδια τραγική, βέβαια, είναι η κατάσταση και στον έτερο δήμο της Βόρειας Εύβοιας, Ιστιαίας – Αιδηψού.
Γιατί να μείνουν υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες οι Βορειοευβοιώτες στον τόπο μας; Να προσεύχονται να μην τους συμβεί τίποτα και χρειαστούν ασθενοφόρο.
Η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει. Δεν συνάδουν με μία πολιτισμένη χώρα, όπως θέλει να λογίζεται η Ελλάδα εν έτει 2022.» ]