Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
12:43:49

Χαλκίδα

Το δικαστήριο αθώωσε τον Κώστα Μαρκόπουλο

Αθώο κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον γιατρό και πρώην βουλευτή-υπουργό Κώστα Μαρκόπουλο, ο οποίος είχε παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία του συνεργάτη-συνεργού (μαζί με άλλα 15 άτομα) του γνωστού ως «ψευτογιατρού» Νίκου Κοντοστάθη.

Μετά από ακροαματική διαδικασία ενός περίπου έτους το δικαστήριο απέρριψε την καταγγελία ασθενούς για εμπλοκή του Κώστα Μαρκόπουλου σε επέμβαση που έγινε σε ιδιωτική κλινική από τον «ψευτογιατρό», κατά τη διάρκεια της οποίας του αφαίρεσαν το πλευρό, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την αναπηρία του.

Ο θωρακοχειρουργός-αγγειοχειρουργός από την πρώτη στιγμή αρνείτο κάθε σχέση και εμπλοκή με τον Νίκο Κοντοστάθη, διέψευδε τη βασιμότητα της καταγγελίας, ενός από τους εμφανισθέντες εξαπατημένους ασθενείς του απατεώνα ψευτογιατρού, δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν τον γνώριζε και δεν είχαν ποτέ χειρουργήσει μαζί, ενώ είχε στο πλευρό του, την Κεντρική Κλινική, που επίσης διέψευδε τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντος.

[ Μαζί με τον Κώστα Μαρκόπουλο αθωώθηκαν και τα άλλα 15 άτομα που είχαν παραπεμφθεί ως συνεργοί. Την ίδια ώρα που στον «ψευτογιατρό» Νίκο Κοντοστάθη επιβλήθηκε μια από τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν καταγραφεί στα δικαστικά χρονικά, σε 8 φορές ισόβια, 50 χρόνια κάθειρξη (εκτιτέα τα 20) και 327.000 ευρώ χρηματική ποινή για 7 ανθρωποκτονίες και 6 απόπειρες ανθρωποκτονιών (από τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών για τις οποίες κατηγορείτο). ]

Σε ανάρτησή του στο fb, ο και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μαρκόπουλος, αναφέρει:
«Ενημερώνω σε δημόσιο χώρο ότι σήμερα το Ελληνικό Δικαστήριο με αθώωσε ομόφωνα για την απόλυτα άδικη κατηγορία για την εμπλοκή μου με την υπόθεση του ψευτογιατρού.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον ποινικολόγο κ. Μιχάλη Φαραντο για την αμέριστη συμπαράσταση του στην υπόθεσή μου.
Επιθυμώ ακόμα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, φίλους μου, τους ασθενείς μου και τους πολιτικούς μου φίλους για την απίστευτη υποστηρικτική στάση τους.
Για τους λίγους οι οποίοι «επένδυσαν» σε πιθανή καταδίκη μου τους ενημερώνω ότι έχασαν ...και το πιθανότερο ότι ήδη λεκιάστηκαν.
Συνεχίζουμε σε δύο δρόμους. Την επιστημονική μας πορεία στα δύσκολα μονοπάτια της βαριάς χειρουργικής θώρακος και αγγείων αλλά και της πολιτικής διεκδίκησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας χωρίς κομματικό καπέλο με μόνο στόχο την νίκη με αχειραγώγητο συνδυασμό.»