Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022
12:55:38

Χαλκίδα

«Ψηφιακός Βοηθός» από την Περιφέρεια για τους πολίτες

 

Ο καινοτόμος «Ψηφιακός Βοηθός» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας παρουσιάστηκε από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Καινοτομίας, Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Βαρδακώστα, στο πλαίσιο της έκθεσης «Beyond», που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ Helexpo.

Ο νέος «Ψηφιακός Βοηθός» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι προσβάσιμος στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, αλλά και στην πλατφόρμα του facebook και έχει τη δυνατότητα με τρόπο άμεσο, απλό και γρήγορο να δίνει αυτοματοποιημένες πληροφορίες στους χρήστες και να τους ενημερώνει για ποικίλα ζητήματα.

Οι χρήστες, μέσα από τον «Ψηφιακό Βοηθός μπορούν να ενημερώνονται για τις ψηφιακές λειτουργίες της Περιφέρειας, όπως τις διαθέσιμες απομακρυσμένες υπηρεσίες και τους τρόπους εξυπηρέτησης, να στέλνουν τις ερωτήσεις τους και να επιλέγουν μία από τις προτεινόμενες εναλλακτικές άμεσα και με συνεχή, αδιάλειπτη ροή.

Το συγκεκριμένο Chatbot, που αποτελεί πρόγραμμα σε υπολογιστές ή κινητές συσκευές, μιμείται τη γραπτή επικοινωνία, χρησιμοποιεί τεχνικές επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να απαντάει άμεσα σε ερωτήματα, να δίνει έγκαιρα πληροφορίες και να υποστηρίζει διαδραστικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες και συναλλαγές.

Βασικό χαρακτηριστικό της καινοτομίας του «Ψηφιακού Βοηθού», που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τεχνολογίας & Καινοτομίας Crowdpolicy, είναι η δυνατότητά του να μαθαίνει και να εξελίσσεται συνεχώς μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης και συμμετοχής των χρηστών.

..............................................................................................................

Κωνσταντίνος Βαρδακώστας (Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για θέματα Καινοτομίας, Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης): «Με την υλοποίηση του αυτόματου ψηφιακού βοηθού - chatbot, Η Περιφέρεια επιδιώκει να φέρει ακόμη πιο κοντά τους πολίτες και τους επισκέπτες με τις υπηρεσίες της και τις δυνατότητες που προσφέρει.»